Blic

Oslobođen za dvostruko ubistvo

- B. J.

NUŽNA ODBRANA: Krvava drama odigrala se u dvorištu Vacića

NIŠ Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda kojom je Milan Vacić (26) oslobođen za dvostruko ubistvo Stefana Manojlović­a (21) i njegovog oca Vojkana Manojlović­a (45).

Milana Vacića su 11. novembra 2012. godine u Vrtištu napala četvorica ljudi, među kojima su bili Vojkan i Stefan. On je pobegao kući, ali su Manojlović­i dojurili za njim. Vacić je video napadače i pobegao iz dvorišta sa puškom u ruci, ali je Stefan napao njegovog oca. Kundakom je udario Vojkana koji je mahao nožem, a potom ispalio i drugi hitac upozorenja u vazduh. Vratio se u dvorište, gde je naleteo na Vojkana sa no- žem u ruci i pucao u njega. a. Započeo je rvanje sa Stefa- nom, koji je dotrčao, uspeva a da se izvuče, i pucao mu je e u glavu.

„Optuženi je nastojao o da se zaštiti bežanjem priri čemu je i pucao u vazduh uh u znak upozorenja, govoorio da ga ne diraju, tražioio telefonom pomoć policije ije od dva napadača koji hoće će da ga ubiju”, navodi se u obrazložen­ju presude.

Vacićev branilac advokat kat Miroslav Ristić ocenio je da „presuda vraća veru uu u pravosuđe“. Tužilaštvo je za Vacića traražilo kaznu od 30 godina ina zatvora.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia