Blic

Bratko Žile je srpski Mesi

NAPADAČ NAPA PARTIZANA VALERI BOŽINOV ZA „BLIC“

- VELJKO IVANOVIĆ

BEOGRAD Valeri Božinov provodi u Partizanu, po sopstvenom priznanju, jednu od najlepših sezona u karijeri. Obožava klupske drugove, „grobare“, Beograd, Srbiju.

Čo Čovek koji drži rekord naj ml a đ e g fudb fudbalera koji je deb debitovao u Seriji A ima svog favorita u srps srpskom fudbalu.

- Bratko Žile je srpski Mesi! Vraća u uspomene na moje kora korake u Lećeu, kada sam bio mlad i pod velikim pritiskom.p Sve izdržava muški.m On je jedan od najboljih fudbalera s kojimako sam igrao, prognoz prognozira­m mu veliku karijeruka­rijer i želim sve najbolje u životu - kaže bugarski napadač za „Blic“.

Prolazio je BožinovB kroz teške trenut trenutke u dresu Partizana, bi bio napadan, osporavan. DaD li je taj period ostav ostavio traga?

- Sve je to n normalno u životu. Bilo j je momenata kada sam se osećao kao da sam u n nokdaunu. Kada te ne ide, javnost je nemilosrdn­a. Ali rođeni sam pobednik i pozitivac, a mnogo mi je značila podrška tima.

Posle lošeg perioda, ponovo je Partizan stao na noge u svakom smislu.

- Voleooleo bih da imamo istu podršku odršku i razumevanj­e i u trenucima kada nam je e teško. Fudbal je to, ne znaa se šta nam sutra donosi. i. Eto, krenulo nam je konačnonač­no kako treba, ekipa se stabilizov­ala i očekujem ujem od Partizana ubudućeudu­će samo lepe stvari. Na korak smo od proleća ća u Evropi, što je najvažnije. žnije.

Treći eći ste na listi strelaca, hoćete ćete li do titule najboljeg jboljeg golgetera lgetera Superlige? perlige?

- Mogu samo da obećam da a ću dati sve od sebe. Drago mi je što sam

GOLOVI ZA ĆERKU I SINA

postigao devet golova, ali, verujte, najvažnije mi je da Partizan pobeđuje. Sve ostalo su sitnice. Imam sjajne saigrače, svi su dobri momci. Odlično se osećam i ne gledam dolazak u ovaj veliki klub kao stepenicu niže u karijeri, upravo su- protno - Partizan me je vratio u život.ivot.

Crno-beli beli nisu na nivou u srpskom kom šampionatu.

- Imali smo zaista loš i težak period. od. Mnogo toga se urotilo protiv nas. Ali ne treba kukati, već gledati napred. ed. Ukoliko završimo na a drugom mestu u našoj grupiupi Lige Evrope, biće to istorijski uspeh.eh U to uopšte ne sumnjam! Siguran sam da će i u prvenstvu biti mnogo bolje. Nema predaje. Čuo sam za izreku: „Za druge se navija, Partizan se voli“. To je 100 odsto tačno. Meni je Partizan u srcu i obožavam ga! - podvukao je Božinov.

Partizanov napadač posebno naglašava da je ponosni roditelj. - Čim postignem gol, pomislim na ćerkicu i sinčića. Njima posvećujem golove i uvek mislim na njih. Ćerkica Nikol i Valeri junior su moj život. Obožavam decu, ona čine svet lepšim - poručuje Božinov.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia