Blic

Sada svi od nešto novo

BEOGRAD

-

Konzumiran­je marihuane je prošlost. Američki plej 20 dana trenira pod budnim okom trenera Dejana Radonjića i gori od želje da u petak pomogne novimstari­m saigračima protiv Himkija u Evroligi.

- Bilo mi je teško što nisam igrao šest meseci i vraćam se u vrlo važnom meču. Atmosfera će sigurno biti paklena, a svi od mene očekuju nešto. Prvi put osećam takav pritisak, ovo je nešto sasvim drugačije, iako sam ceo život pod pritiskom. Ipak, to ne može da mi bude izgovor - kaže Vilijams.

Nema sumnje da će se Markus osloboditi stega velikih očekivanja čim prva asistencij­a bude izazvala erupciju oduševljen­ja u „Pioniru“. - Niko od mene ne traži da budem predsednik SAD ili bilo koje druge države, već samo da igram košarku, kojom se dugo bavim. Jedva čekam da istrčim na teren. Tim je usred sezone i meč s Himkijem može mnogo toga da donese. Vraćam se protiv jednog od najboljih timova u Evropi u najjačem evropskom takmičenju i nisam nervozan, ali je pritisak ogroman - ponovio je Amerikanac.

U pauzama između tre- ninga, Markus je bio na mečevima Crvene zvezde. Svaki put je dobijao gromoglasn­e ovacije, jer „delije“nisu zaboravile jednog od najboljih stranih košarkaša na ovim prostorima i aktera istorijske sezone.

- Prošle sezone sam sebi stalno govorio da ćemo osvojiti sva tri trofeja i to smo na kraju i uradili. Teško je reći da li ćemo to ponoviti, možda odbranimo sve tri titule, a možda ništa ne osvojimo. Videćemo kakva će biti hemija u ekipi, ali mislim da ćemo biti dobar tim.

Zvezda će biti kompletna tek kada se od povreda oporave Nemanja Dangubić i kapiten Luka Mitrović.

- Poslednji sam na svetu koji će reći da ćemo nešto napraviti kada nam se vrati neki igrač. Oni koji su tu moraju da igraju jako, tvrdo u odbrani i da daju sve od sebe. Sezona je duga. Možda u petak budem sjajan, a onda u narednoj utakmici očajan. Možda budem igrao dobro sada, možda bolje kako sezona bude odmicala, ko zna, ali svakako ću davati sve od sebe - završio je Vilijams.

 ??  ?? REBIĆ,
GUDURIĆ I JOKIĆ ODUŠEVILI
REBIĆ, GUDURIĆ I JOKIĆ ODUŠEVILI

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia