Blic

NAJNOVIJI REJTINZI STRANAKA

Najnovije istraživan­je „Ipsos strateškog marketinga“ - Dva najjača opoziciona saveza u Srbiji u ovom trenutku su onaj koji su oformili Boris Tadić i Čedomir Jovanović i savez DSS i Dveri.

-

Ovo proističe iz rezultata najnovijeg istraživan­ja agencije „ Ipsos strateški marketing“, u koje je „Blic“imao uvid. Istraživan­je je obavljeno od 24. do 27. novembra metodom telefonske ankete na uzorku od 1.023 punoletna građanina Srbije.

Na pitanje za koga bi glasali na izborima, građani su ponovo apsolutno poverenje dali SNS-u, za koji se opredelilo 52 odsto. Drugi je SPS sa 10 odsto, a treći je savez SDS-LDP (Tadić-Jovanović) sa sedam odsto. Četvrto mesto, sa po pet odsto podrške, dele DS i SRS.

U ovom istraživan­ju, Dveri i DSS su mereni odvojeno, mada su već oformili koaliciju, pa je prvima pripalo četiri, a drugima tri odsto.

Aleksandar Vučić je političar sa ubedljivo najboljim rejtingom. Dobro mišljenje o njemu ima 60 odsto ispitanika, dok su na skali između 35 i 37 odsto Tomislav Nikolić, Ivica Dačić i Rasim Ljajić.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia