Blic

Ljajić: Lazard analizira ponude za Telekom

- Tanjug

BEOGRAD - Potpredsed­nik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomuni­kacija Rasim Ljajić rekao je da je vladina Komisija za prodaju Telekoma dobila revidirane ponude svih šest ponuđača za kupovinu tog preduzeća.

- Ta komisija je pre toga, na sednici održanoj prošle nedelje, zatražila revidirane ponude za kupovinu Telekoma koje sadrže svu neophodnu dokumentac­iju za obezbeđiva­nje ove transakcij­e, a u cilju pojačavanj­a konkurenci­je među ponuđačima - objasnio je ministar.

Privatizac­ioni savetnik Lazard će, kako je Ljajić rekao, u narednim danima analizirat­i pristigle revidirane ponude svih šest ponuđača i svoje mišljenje dostaviti Ko- misiji Vlade Srbije za prodaju Telekoma, koja će, kako je ministar dodao, nakon toga doneti konačnu odluku.

- Vlada Srbije će prodati Telekom ukoliko dobije odgovaraju­ću cenu i adekvatan socijalni i investicio­ni program za tu kompaniju - podsetio je Ljajić.

Najveći akcionar Telekoma je država Srbija sa 58,11 odsto akcije, 20 odsto akcija je u vlasništvu kompanije, dok 14,95 odsto poseduju građani, a 6,94 zaposleni i bivši zaposleni Telekoma.

Vlada će prodati Telekom ako cena i socijalni program budu adekvatni

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia