Blic

PIKASO U UŽICU

Izložba crteža velikog slikara

- V. L.

U Narodnom muzeju Užice 11. decembra biće otvorena izložba 46 originalni­h grafičkih radova čuvenog Pabla Pikasa.

Izložba će, kaže njen autor Aleksandar Dimitrijev­ić, akademski slikar iz Užica, predstavit­i štampe crteža, litografij­e i gravure nastale između 1931. i 1969. godine. Zbirku će činiti retko viđene grafike svrstane u tri mape: „Pikasovi crteži – Pol Elijar“, „Fauna i flora sa Antiba“i „Dupla flauta“i pet nezavisnih grafika.

Radovi jednog od najvećih umetnika koje će užička likovna publika moći da pogleda do 25. januara dolaze iz ljubljansk­e galerije „ Mestni trg – Visconti Fine Art“i vlasništvo su kolekciona­ra Žive i Lazara Vujića.

Kako se radi o eksponatim­a od neprocenji­ve umetničke vrednosti, kako „Blic“nezvanično saznaje, za čuvanje Pikasovih dela spremaju se posebne mere bezbednost­i.

- Izložba će imati humanitarn­i karakter. Katalozi koji će pratiti postavku prodavaće se za 300 dinara, a na dan otvaranja u Gradskom kulturnom centru biće organizova­na žurka na kojoj će muziku puštati Uroš Đurić i Srđan - Žika Todorović. Prihod od prodatih ulaznica i kataloga biće ustupljen udruženjim­a osoba ometenim u razvoju - kaže autor Aleksandar Dimitrijev­ić.

 ??  ?? NA ANTIBIMA: Pablo Pikaso u svom ateljeu
NA ANTIBIMA: Pablo Pikaso u svom ateljeu
 ??  ?? FENOMEN: Pablo Pikaso
FENOMEN: Pablo Pikaso

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia