Blic

LAŽIRAN ZAVRŠNI RAČUN LESKOVAČKE „PIJACE“

Državni revizori o poslovanju gradskog preduzeća

- M. Ivanović

Gradsko preduzeće „Pijaca“u Leskovcu je napravilo lažni završni račun za 2014. godinu, utvrdili su državni revizori.

Ovo preduzeće je bez tendera kupilo struju za 3,6 miliona i bez odluke osnivača otpisala 18 miliona dinara duga prema lokalnoj samoupravi.

Pored ovih nepravilno­sti, DRI je konstatova­la i da „Pijaca“nije pravilno uknjižila državni kapital, te da nije obračunava kamate na zaostala potraživan­ja od izdavanja tezgi u zakup.

Direktor preduzeća Zoran Milošević kaže da „ nema ni prekršajne ni krivične odgovornos­ti i da su neke greške već ispravljen­e, dok za ostale postoji rok od tri meseca“.

- Niko u Leskovcu dosad nije organizova­o javnu nabavku električne energije, pa je normalno bilo da je kupimo od EPS-a. Što se onih 18 miliona dinara zastarelog duga prema osnivaču tiče, otpisali smo ga na osnovu odluke Nadzornog odbora „Pijace“. To smo naveli u godišnjem izveštaju koji je usvojila Skupština Leskovca - veli Milošević.

Tvrdi da kamate na stara dugovanja za zakup pijačnih tezgi nisu potražival­i kako dodatno ne bi opteretili zakupce kojih je iz godine u godinu sve manje, a od čega se izdržava ovo preduzeće.

- Pokušavali smo da budemo fleksibiln­i kako bismo zadržali zakupce. Sada smo uveli pravilo da tužimo sve koji u roku od dva meseca ne izmire svoje obaveze - kaže Milošević.

 ?? Foto: M. Ivanović ?? ROK ZA OTKLANJANJ­E NIZA NEPRAVILNO­STI 30 DANA: Pijaca u Leskovcu
Foto: M. Ivanović ROK ZA OTKLANJANJ­E NIZA NEPRAVILNO­STI 30 DANA: Pijaca u Leskovcu
 ??  ?? DIREKTOR: Zoran Milošević
DIREKTOR: Zoran Milošević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia