Blic

OLGA DANILOVIĆ (14) RAZBIJA NA ORANŽ BOULU STARIJE DEVOJČICE Ona je

BEOGRAD

-

mesto na ITF listi finala ITF turnira u 2015. pehara u 2015. profi turnir u 2015. junior sveta bio je Nole pobeda imao je kao junior poraza imao je kao junior titule šampiona Evrope (singl, dubl, ekipno)

Ćerka legendarno­g košarkaško­g asa Saše Danilovića još jednom je očarala planetu. Pobedom nad Amerikanko­m Kenin, drugom juniorkom sveta, na startu Oranž boula, Olga je uzdrmala teniski svet i pokazala da će se u godinama pred nama o njoj govoriti kao o naslednici Novaka Đokovića. Pre sedam dana, Keninova je lako

izašla na kraj sa Daniloviće­vom na “Ediju Heru”. Zato je Olga na pitanje da li je osveta slatka, kroz osmeh rekla:

- Uvek! Tresem se. Drhtim. Zaista sam igrala dobro, sve vreme sam napadala. Od tate sam nasledila samopouzda­nje.

Da ima sjajne predispozi­cije da bude jedna od najboljih na svetu, potvrdila je i Tatjana Ječmenica Jevtić, selektorka Fed kup tima i bivši Olgin trener.

- Ona ima samo 14 godina i ubrzanim tempom krči put ka vrhu. Uporna je, vredna, talentovan­a, ima sportsku nit koju je povukla na oca. Na terenu je spretna, srčana, borbena, uvek hoće da pobedi - isti ističe Ječmenica.

Por Poređenja sa Đokovićem su ne neminovna.

-N- Nemojte da joj nabijamo pritisakp bespotrebn­o.m NovaN Novak je sjajan, ono što on radira je nestvarno. Olga je pra pravi biser. Treba samo da je pustimo da igra i da je ne opterećuje­mo očekiv kivanjima. Pred njom je

sve vreme ovoga sveta. svD Daniloviće­va ima sve k kvalitete za vrh. Fizički je izvanredno spremna, ima p pravu sportsku građu, bespr besprekora­n je talenat.

Pov Povukla je paralelu između Olge i Šarapove. - Ako bude bila fizički i mentalno spremna, može daleko da dogura kao mlada na grend slemovima. Šarapova je sa 17 igrala finale Vimbldona. Mislim da Olga može da ponovi u uspeh - zaključila je Ječ Ječmenica.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia