Blic

Karamarko kao mogući premijer

ZAGREB Hrvatska vlada mogla bi da padne nakon promene većine u Saboru koja je usledila prelaskom Milivoja Špike u klub zastupnika gradonačel­nika Zagreba Milana Bandića.

- IVANA KEŠANSKI

Prekompono­vanje mponovanje parlamenta­rne rne većine u Hrvatskomm saboru deo hrvatskih medija označio je kao „konačninač­ni pad vlade“. To bi moglo glo da dovede i do toga da noviovi premijer bude predsednik nik HDZ Tomislav Karamarko. ko.

Milivoj Špika, predsednik Bloka umirovljen­ici mirovljeni­ci zajedno (BUZ), ojačao jačao je Bandićev klub nezavisnih­avisnih poslanika, čime je dovedeno ovedeno u pitanje premijersk­osko mesto Tihomira Oreškovića.ovića.

Špika je na konferenci­ji za novinarear­e rekao da aktuelni premijer mijer Tihomir Orešković nema ma legitimite­t i da na tim pozicijama zicijama mogu biti ili Tomislav lav Karamarko ili Zoran Milanović.

- Ne može se dogoditi da relativni pobednik nema ključno mesto u Vladi. U ovom trenutku, s obzirom na rezultate parlamen mentat a r n i h izbora, samo dve osobe mogu biti premijeri - rekao je Špika.

B a nd i ć je prekompono- vanje unutar vladajuće koalicije najavio pre mesec dana. - Kad najavim nešto, onda to obično i realizujem - rekao je Bandić. S druge strane, zastupnici Mosta, koaliciono­g partnera HDZ-a, izjavu o prekompono­vanju saborske većine komentaris­ali su rečima da je to gubljenje vremena i rekli da je većina stabilna, dok se premijer Orešković nije oglašavao.ogla Ukoliko bi Karamark Karamarko postao premijer, to za Srbiju ne bi značilo ništa dobro jer njegova vladajuća partija koči pregovore SrbijeSrbi­j i EU i zastupa oštru, neretkoner i antisrpsku retoriku.

Ime lidera HDZ-a Karamarka se u Hrvatsko Hrvatskoj ovih dana spominje i u sk skandalu oko sumnjivih p poslova firme njegove suprugesup­ru sa lobistom MOL-a Jozo Jozom Petrovićem.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia