Blic

Zašto je ovaj čovek bio

BEOGRAD Jecu znam od sedamnaest­e godine i znam sve njene prijatelje. Tog čoveka ne poznajem, kaže za “Blic” Zoran Marjanović nakon privođenja mladića na pomenu povodom 40 dana od smrti Jelene Krsmanović.

- BOJANA BOGOSAV

Nikola M. kojeg su inspektori priveli juče na groblju “Zbeg” došao je na Jelenin grob dvadesetak minuta pre članova porodice i prijatelja.

- On je Jecinoj mami rekao da je on njen blizak prijatelj. On joj je čak rekao da je dolazio kod nas u studio i ispijao sa nama kafe - čudi se Zoran, suprug ubijene Jelene.

Nikola je bio u belom dresu, sa crnom maramom oko vrata, vidno uznemiren, ruke su mu podrhtaval­e. Stalno se osvrtao oko sebe. Držao je crni kišobran i belu kesu koje je ubrzo naslonio pored Jeleninog groba kako bi zapalio sveću i ostavio sok. Stajao je ćutke, ne komunicira­jući ni sa kim.

S vremena na vreme prilazio je članovima porodice Krsmanović, među kojima je bila i Jelenina majka, tapšao ih po ramenu i govorio nešto utešno.

Po izlasku sa groblja kratko se obratio Jeleninoj majci: - Teta Zorice, čujemo se. Zorica Krsmanović ga je samo začuđeno pogledala.

On se okrenuo ka novinarima i rekao: “Takvu osobu izgubiti, to je strašno”.

Zorica je nakon toga za “Blic” rekla da ne zna ko je on.

- Zvao me je već dva puta na fiksni telefon, ali nisam ja pričala sa njim. Moja sestra je razgovaral­a. Mnogo je čudan - rekla je Zorica Krsmanović, Jelenina majka.

Jelenin muž Zoran potvrđuje za “Blic” da je mladić svima iz porodice privukao pažnju čudnim ponašanjem, ali i činjenicom da je na groblje došao u belom dresu.

- On je Jecinu mamu zvao nekoliko puta na fiksni telefon. Poslednji put u utorak oko 23 sata, kada joj je rekao da je ostavio pepeljaru i šoljicu na Jecinom grobu. To nije prvi put, jer na groblju smo već nekoliko puta zaticali šoljice i pepeljare. Možda on nije ubio moju Jecu, ali sve čudne i nepoznate ljude treba ispitati - ističe Marjanović.

Niko od rođaka ubijene Jelene nije znao ko je mladić u belom dresu.

- Nisam siguran gde tačno radi, ali mislim da sam ga viđao u jednoj radnji u Borči - prokomenta­risao je jedan od prijatelja na groblju.

Uskoro su na poziv porodice Jelene Krsmanović došla dvojica inspektora MUP koji su, nakon daće, odveli mladića. Kako „Blic“saznaje, on je u prostorija­ma MUP naveo da je p o z n ava o Jelenu jer se, navodno, njegova pokojna sestra družila sa ubijenom pevačicom. Inspektori­ma je rekao da je obožavao Jelenu i da je na pomen došao iz poštovanja prema ubijenoj pevačici.

Na groblju “Zbeg” juče se okupilo nekoliko desetina ljudi koji su sa suzama u očima odali pomen ubijenoj zvezdi „Granda“Jeleni Krsmanović. Na groblje je od članova porodice prvo stigla Jelenina majka Zorica Krsmanović, a ubrzo i Zoran Marjanović sa ostatkom porodice. Zoran i njegov brat Miloš nosili su vence sa belim cvećem koje su položili na Jelenin grob. Zajedno su otišli i na nasip, gde je pronađeno Jelenino telo .

 ??  ??
 ??  ?? SAM: Nikola M. prvi juče došao na Jelenin grob
SAM: Nikola M. prvi juče došao na Jelenin grob
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia