Blic

NATALIJA MIHIĆ, LEPOTICA „PLEJBOJA“, O BOLESTI SINA I SPORU SA BIVŠIM MUŽEM

BEOGRAD

- ODLUKU VEŠTAKA POTPISALA KOMISIJA NA ČELU SA DR SLAVICOM ĐUKIĆ DEJANOVIĆ

Ljubavna priča nekada najlepšeg beogradsko­g para krunisana je brakom 2007. godine. Natalija je tada bila mis “Plejboja”, a Ognjanović advokat o koga su se otimali klijenti. Branio je Slobodana Miloševića, bio kandidat za poslanika SPS. Posle dve godine braka dobili su sina.

- Rodio se zdrav, ali se sa 14 meseci primetilo da je drugačiji. Dijagnoza: disharmoni­čni razvoj sa elementima autizma - priča Natalija u ispovesti za “Blic”.

U to vreme je, kaže, i brak sa Ognjanović­em ušao u krizu. Razišli su se u septembru 2010. godine, kada je Ognjanović izašao iz stana.

- Narednih meseci nijednom nas nije pitao kako nam je, od čega živimo. Uoči Božića 2011. poručio je da izađemo iz stana. Na Badnji dan je poslao dvojicu svojih klijenata u stan. Pretili su nam da izađemo... I jesmo. Smucali smo se pola godine. Onda sam uspela da Mišu nagovorim da nas pusti u stan - kaže Natalija.

Zdravstven­o stanje sina bilo je sve gore... Pored autizma, konstatova­no je i nekoliko novih dijagnoza.

- Počeo je da pokazuje znake agresije i autoagresi­je. Lekari su govorili da moj sin nikada neće pričati, da neće moći da razvije grubu motoriku i da će teško kontrolisa­ti impulse u ponašanju. Ali uz pomoć stručnjaka podigla sam dečaka koji priča, ide na plivanje, engleski. Ipak, bolest je takva da ima vidljive praznine u socijalno-emocionaln­om razvoju - priča Natalija.

Muža, s kojim je formalno još bila u braku, optužuje da im je okrenuo leđa.

- Tri godine Miša nije dolazio da obiđe sina. Nije nam dao ni i dinara, dete nije imalo zdravstven­u knjižicu. Prodala sam sve da bih nas izdržavala - tvrdi Natalija Mihić.

Zahtev za razvod podnela je 2014. Brak je okončan presudom kojomm se Ognjanović obavezujee­zuje da plaća alimentaci­juaciju i troškove lečenja nja sina, dozvoljeno­eno mu je da ga viđa đa dvaput nedeljno ljno na po dva va sata, a zbog bog bolest sti i iskljuučiv­o u prisustvus­tvu majke. ke. Posle šest meseci majka bi, prema ema presudi, postepeno peno trebalo da se isključuje kako bi otac i sin osamostali­liamostali­li odnos. s. NatalijaNa­tali tvrdi da je odmah po presudipre­s Ognjanović­u predložila­predlož da dete viđa kad god poželi, ali da ju je iznenadila­iznena reakcija bivšeg muža. - Od 70 sati koliko je od septembras­ept do januara 2015. premap presudi trebalo da provede sa detetom, MišaMi je s njim bio 18. PoslednjiP­oslednj put u martu prošle godine. UprkosU tome je od suda zatr zatražio da uzima sina i s njim samostalno­s provodi vreme - kaže Natalija. SudSu koji je odlučivao po tužbit Ognjanović­a doneodon je rešenje o njegovomgo­v psihijatri­jskom veštačenju,ve na koje se nije odazvao, pa je sud odbacio tužbu. Na njegovu žalbu, zakazano je novo veštačenje.

Veštačenje­m je preporučen­o da otac i sin mogu da se viđaju samostalno, ali Natalija oštro osporava nalaz navodeći da ga je radila komisija na čelu sa dr Slavicom Đukić Dejanović, direktorko­m psihijatri­jske klinike “Laza Lazarević” - starom partijskom drugaricom Ognjanović­a iz SPS.

Natalija kaže da je čak i u ovom nalazu jasno da je Ognjanović više govorio o konfliktu sa bivšom suprugom nego o odnosu sa sinom.

- U razgovoru sa doktorkama je vređao moje roditelje i mene - kaže Natalija Mihić.

Ona tvrdi da je njen sin izuzetno loše reagovao na veštačenje, da se od tada osamljuje, ima noćne more i burne reakcije.

- Najgore je što se na pomen oca samopovređ­uje udarajući glavom o zid i pod. Išla sam kod dečjeg psihijatra i trenutna dijagnoza je poremećaj prilagođav­anja na akutni stres - tvrdi Natalija.

Ona je uverena da će, uprkos tome što je njen suprug uticajni advokat, srpsko pravosuđe doneti odluku u interesu deteta.

- Tražim samo da viđanjima mog sina i njegovog oca prisustvuj­e stručna osoba dok se dovoljno ne upoznaju i dok ga ne prihvati kao oca - kaže Natalija.

 ??  ?? NAPAO ME JE PRE POROĐAJA OGNJANOVIĆ: VI PIŠITE, PA ĆEMO VIDETI
NAPAO ME JE PRE POROĐAJA OGNJANOVIĆ: VI PIŠITE, PA ĆEMO VIDETI

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia