Blic

BORBA UNUKA LEGENDARNO­G GLUMCA DINA ŽIVOJINOVI­Ć ZA “BLIC” Lula se kao zmaj bori za Batu!

BEOGRAD Unuka Dina Živojinovi­ć, koja je stigla juče iz Pariza kako bi bila uz voljenog dedu koji preživljav­a teške dane posle amputacije noge, za “Blic” kaže da im je lakše kada je što više njih oko Bate

- BILJANA RADULOVIĆ

Već danima traje porodična drama u domu Velimira - Bate Živojinovi­ća, legende srpskog glumišta. Bati se pre par nedelja stanje naglo pogoršalo, a pre nekoliko dana amputirana mu je noga jer je gangrena koju je dugo lečio na kraju uzela maha.

Bata Živojinovi­ć operisan je u KBC “Dedinje”. Njegova ćerka Jelena doputovala je sa Kube, sin Miljko živi u Parizu i ne može da dođe u Beograd jer je još na snazi poternica raspisana za njim. Ali njegova ćerka Dina, koja je neko vreme i živela kod svog dede Bate i bake Julijane - Lule Živojinovi­ć, juče je doputovala u Beograd kako bi u ovim teškim trenucima bila sa dedom koga obožava.

Iako joj govore da je Bata bolje, ona je želela u to lično da se uveri, ali i da pomogne baki Luli.

Dina za “Blic” kaže da nije htela odmah kod dede u bolnicu jer bi to možda uznemirilo Lulu. Kaže da će biti strpljiva...

- Zahvalna sam što imam tako jaku porodicu, koja se i u ovakvim situacijam­a drži pribrano i ne paniči. što svima mnogo znači, naročito Bati - kaže Dina i dodaje da je Bata od početka bolesti nalazio načina da istraje, da se bori i da bolest nije uspela da slomi njegov duh. I sada je kakav je bio celog života.

A o svojoj baki Luli, koja otkako se Bata razboleo pazi na njega, Dina priča sa oduševljen­jem. Iako uplašena za zdravlje supruga, koji već godinama muči muku sa teškom bolešću, Lula, prema rečima Dine Živojinovi­ć, ne posustaje. Kao i svi u porodici, ona veruje da će Bata dobiti i ovu bitku.

- Lula je žena zmaj! Sada kada su joj tu ćerka i unuka, ne samo da nije sama, već je i veseliji ambijent u kući - kaže Dina, a na pitanje šta kažu doktori o zdravstven­om stanju njenog dete, ona objašnjava:bjašnjava:

- Ne mogu nikomeikom­e da verujemeru­j em kako ako je dokok ga ne vidimidim svojimm očima. Odlučila dlučila sam daa ga posetim m danas, ne želimelim da pravimm Luli veliki stres res odjednom - kaže Batina unuka nuka i dodaje da a je sigurna da će e se on oporaviti jer r mu je odstranjen en deo noge.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia