Blic

PREŽIVELA PRAVI PAKAO JEDNA VODA, A DVE SUDBINE polomio, sekirom

Nekada jedna voda, danas dve sudbine: „Laruči“Vlade Divca je u stečaju, a „Voda Voda“Vojina Đorđevića sprema se za američko tržište.

- P. Vujanac

lavoru - veli ona.

Dr Ivan Cvetanović sa Klinike za neurohirur­giju kaže da je Ratka zadobila otvoreni prelom lobanje sa manjim krvarenjim­a na mozgu, ali da je njeno stanje stabilizov­ano i da nije životno ugrožena.

Direktorka specijalne bolnice u Gornjoj Toponici dr Albina Vlastelica navodi da se Bogojev lečio šest puta od 2009. godine zbog psihoze, te da je poslednji put privođen na lečenje 2014. godine. VALJEVO

Sudskom sporu između njih dvojice, međutim, ne vidi se kraj.

Stara fabrika „ Voda Voda“, pre deset godina investicij­a teška 10 miliona evra, danas je napušteni objekat zarastao u korov. Osnovao ju je Vojin Đorđević i subotička kompanija „ Si end Si“da bi dve godine kasnije, kroz dokapitali­zaciju, sklopio partnerstv­o sa Vladem Divcem. Međutim, umesto udela od oko 30 odsto, slavni košarkaš se u APR-u upisao kao stopostotn­i vlasnik. Upis vlasništva od tada je predmet sudskog spora.

- Bilo je i ima više sporova, neki i pred sudovima u Sloveniji i Hrvatskoj. U Hrvatskoj ulazi u četvrtu godinu i ne vidim mu kraja. Nakon upisivanja vlasništva i promene imena u „Laruči“, opremu koju smo mi platili 6,5 miliona evra, oni su prodali za 11 puta niži iznos, za 550.000 evra. Trpeo sam mnoge nepravde, a verujem da je spor bio nepotreban i za Divca i za mene. Sve je moglo drugačije i bolje da se završi - priča za „Blic“Đorđević.

On se izvukao iz problema i uz staru fabriku mon- tirao novu liniju i obnovio proizvodnj­u „voda vode“, koja je njegov brend.

- U ovom trenutku proizvodnj­a radi u dve smene, a „Voda Voda“se izvozi u Koreju, Honkong i zemlje našeg regiona. Pošto smo nedavno dobili prestižni NSF sertifikat koji nam obezbeđuje nesmetano prisustvo na američkom tržištu, planiramo i izvoz u Severnu Ameriku - kaže Đorđević.

 ??  ?? STEČAJ ZBOG DUGA OD 150 MILIONA DINARA: Stara fabrika „Voda Voda“zarasla u korov
STEČAJ ZBOG DUGA OD 150 MILIONA DINARA: Stara fabrika „Voda Voda“zarasla u korov
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia