Blic

BOBI I SPARSI PRED ISPADANJEM

Sparsi su tokom ligaškog dela NBA sezone samo jednom poraženi pred svojom publikom. Marjanović ponovo nije ulazio na teren.

- NAVIJAČI SAN ANTONIJA IMAĆE ŠTA DA ZAMERE SUDIJAMA I OVOGA PUTA D. Nikolić

BEOGRAD

Oklahoma je kao gost po drugi put pobedila (91:95) i povela sa 3-2 u polufinaln­oj seriji Zapadne konferenci­je, Sparsi našeg Bobana Marjanović­a nalaze se pred iznenađuju­ćom eliminacij­om.

Navijači San Antonija imaće šta da zamere sudijama i ovoga puta, kao i kada su njihovi ljubimci izgubili drugi meč serije, posle čega je zvanično utvrđeno da su arbitri u finišu napravili pet propusta. Iako tada nisu baš sve greške bile u korist Oklahome, ovoga puta je ponovo bilo hvatanja za glavu u publici, ali dobrim delom i zbog toga što je gostujući as Rasel Vestbruk gurnuo nizbrdo kola ekipe čiji je član i srpski gorostas. Marjanović nije odigrao ni sekund ovoga puta iako je Oklahoma praktično razbila rivala pod obručima: u skokovima je bilo 36:54.

Maestralna partija Vestbruka (35 poena, 11 skokova, devet asistencij­a, dve osvojene, ali i i osam izgubljeni­h lopti) bila je samo jedan od razloga za slom Sparsa. Arbitri su drugi. U čudnoj završnici gosti su poveli sa 90:92 kada su sudije svirale faul Deniju Grinu jer je zvezdi Oklahome Kevinu Durantu pao na noge i to jer ga je sapleo Durantov saigrač Stiven Adams. A onda, u ključnom napadu gostiju, sudije nisu svirale faul Kavaija Lenarda nad Raselom Vestbrukom, faul koji je igrač San Antonija priželjkiv­ao i za koji je tvrdio da ga je sigurno napravio. Vestbruk je nastavio svoju kretnju, pogodio koš Sparsa uz faul Oldridža i tako, 6,3 s e ku n d e pre kraja, sa tri poena iz jedne akcije zapečatio sudbinu domaćih.

- Definitivn­o sam ga faulirao - žalio se posle meča Lenard, strelac 26 poena, šest više od Grina, dok je Oldridž ubacio 20, ali uz samo šest pogodaka od 21 pokušaja.

- Moguće je da ga je faulirao, nisam gledao snimak, ali poenta je da nismo smeli da dozvolimo ni da dođemo u takvu situaciju - rekao je Manu Đinobili, žaleći za propušteni­m šansama. U nju Oklahoma ulazi kao domaćin, ali i sa velikim samopouzda­njem. Ves tbruk, Durant ( 23 poena, šest skokova, pet asistencij­a), Adams, Ibaka, Kanter i drugovi su pokazali da mogu da dobiju San Antonio u San Antoniju. Urade li to pred svojim pristalica­ma u noći između četvrtka i petka, proći će u finale Zapadne konferenci­je. Tamo stremi i aktuelni prvak Golden Stejt, koji ima 3-1 protiv Portlanda, ekipe koja će biti domaćin narednog susreta.

 ??  ?? U SAN ANTONIJU OPTUŽUJU SUDIJE DA SU BILE UZ OKLAHOMU: Boban Marjanović
U SAN ANTONIJU OPTUŽUJU SUDIJE DA SU BILE UZ OKLAHOMU: Boban Marjanović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia