Blic

Filipović: Deca zbog naših uspeha idu na vaterpolo

- J. Medić

Filip Filipović se na bazenu SC “Banjica” družio sa najmlađim vaterpolis­tima iz cele Srbije. Najbolji igrač sveta je poručio dečacima i devojčicam­a da su izabravši sport izabrali najbolji način borbe protiv ne baš sjajne sadašnjice.

- Puno mi je srce kada vidim koliko dece trenira vaterpolo. To znači da ne moramo da brinemo za budućnost. Poručio bih im da pomažu jedni drugima, da se druže, jer nema lepšeg osećaja na svetu nego kada pomognete saigraču - rekao je Filipović.

Pre nego što je uskočio u bazen, u kojem se po sopstvenom priznanju oseća bolje nego na suvom, Filipović je prokomenta­risao poraz u poslednjoj utakmici Svetske lige od Crne Gore u Banjaluci.

- Taj meč nije imao nikakav rezultatsk­i značaj, ali mi je žao što nismo uspeli da se odužimo sjajnoj publici u Republici Srpskoj. Ipak, to je poraz koji ne boli jer smo se već kvalifikov­ali na završni turnir. Malo više sreće nam je falilo sa igračem više, ali prebolećem­o.

Ostala su još tri meseca do Olimpijski­h igara u Brazilu. Vaterpolis­ti polako hvataju zalet jer žele zlato.

- Igre u Riju će biti vrhunac naših karijera. Iskreno, najveći pritisak trpimo od medija. Sa svim drugim pri- tiscima izlazimo na kraj, ali vrlo dobro znamo da kako se bliže Olimpijske igre, tako ćemo sve više uživati pritisak medija. Navikli smo jer smo u poslednje dve godine osvojili sve što smo mogli, pa smo blagi favoriti na svakom takmičenju. Morate da znate da ne možemo uvek da budemo na pobedničko­m postolju. Sami smo ispred sebe postavili cilj, a to je zlato - zaključio je Filipović.

 ??  ?? IDOL BUDUĆIM ASOVIMA: Filip Filipović
IDOL BUDUĆIM ASOVIMA: Filip Filipović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia