Blic

Samo čudo Zvezdu spasava od Sasuola

CRVENO-BELI U REVANŠU PLEJ-OFA ZA LIGU EVROPE NAPADAJU 0:3 BEOGRAD Zvezdu samo pravo čudo može da zadrži u Evropi. Crveno-beli večeras (20.30) na stadionu “Rajko Mitić” jure tri gola minusa protiv Sasuola iz prvog meča.

- MILAN ZARIĆ

Italijansk­i tim je pre sedam dana u Ređo Emiliji u plej-ofu za Ligu Evrope bio ubedljiv (3:0), pa naš šampion ima veoma male šanse za prolaz u grupnu fazu.

- Ako je nama Sasuolo dao tri gola u gostima, ne vidim zašto ne bismo mogli da im uzvratimo? Čuda se događaju i nećemo se predati sve dok postoji nada. Da bi do toga i došlo, moramo da budemo mnogo bolji nego u prvom meču. Možemo da pobedimo, mi smo Zvezda i fokusirani smo samo na svoju igru - rekao je Mičel Donald, vezista crveno-belih.

Zvezdu je najlošija utakmica ove sezone gotovo ostavila bez šansi za nastavak evropskog puta. Šampion Srbije će i večeras igrati bez suspendova­nog Gelora Kange, koji je pocrveneo protiv Ludogoreca. - Daleko smo stajali od protivničk­ih igrača u prvom meču i to smo nadoknađiv­ali stalnim trčanjem za loptom. Tako smo se bezrazložn­o umarali. Da, imali smo taktiku pre meča, ali džaba kad je nismo poštovali na terenu. Neću da govorim o pojedincim­a - dodao je Holanđanin. Da bi se Zvezdin evropski put ipak nastavio, potrebno je da se desi prava senzacija. - Odi- grali smo najlošiji meč u najgorem trenutku i svi se osećamo užasno. Večeras moramo da budemo pametniji pošto to nismo bili u prvom meču. Ne smemo da izađemo na teren kao da nas je briga za konačan rezultat, već moramo da se borimo.

Donald je pokušao da objasni kako to da crveno-beli igraju odlično u domaćem prvenstvu, a ne blistaju u Evropi.

- Uz sve poštovanje domaćem prvenstvu, ali ipak su Superliga i evropsko takmičenje dva različita nivoa. U ligi možemo da odigramo loše, da ne stojimo na terenu kako treba, ali ipak dobijamo. U Evropi se to ne događa, protivnik kažnjava sve

greške.„

 ??  ?? VERUJE U ČUDO: MIČEL DONALD
VERUJE U ČUDO: MIČEL DONALD

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia