Blic

DOŽIVOTNA ZABRANA I KAZNA ZATVORA

Za nasilnika nema nikakvog mesta u sportu

- M. S. - A. Ž. A. - D. K.

Draganu Čapelji, funkcioner­u ŽFK Vojvodina koji je ošamario fudbalerku Crvene zvezde Nevenu Miladinovi­ć (18), pored doživotne zabrane rada u fudbalu preti i pet godina zatvora!

Novosadska policija je protiv Čapelje podnela krivičnu prijavu zbog nasilja na sportskom terenu jer je u nedelju ošamario fudbalerku Zvezde koja se na tribinama radovala vođstvu svog tima. Za to delo zakon predviđa od šest meseci do pet godina zatvora.

Sveta Mirković, predsednik ŽFK Crvena zvezda, video je ceo incident. Sve je počelo kada je Zvezde dala gol Vojvodini. Čapelja je počeo da psuje.

- Nevena, i njene drugarice, zapanjeno su gledale Čapelju, a on je pitao Nevenu: „Šta gledaš, hoćeš da ti lupim šamar?“Začuđena, rekla je: „Udari!“, i on ju je udario tako jako da su joj otisci prstiju na obrazu - priča Mirković.

Ovaj incident zapanjio je sve prisutne iz oba kluba.

- Nevenu sam odveo u Urgentni centar, a onda i u MUP. Moram da naglasim da je tim ŽFK Vojvodina prema nama bio jako korektan, a i sami su bili zgroženi onim što je uradio Čapelja - kaže Mirković.

Disciplins­ka komisija FSS može već danas da izrekne kaznu Čapelji, jer je komesar za takmičenje Superlige za žene Momčilo Marić, po saznanju onoga što se dogodilo tokom utakmice u Novom Sadu, podneo prijavu protiv Čapelje. Nezvanično saznajemo da bi odluka komisije mogla biti zabrana bilo kakvog rada u fudbalu.

- Zabranu obavljana funkcije u fudbalu dobiće sigurno. Tražićemo da to bude doživotno, ali može da se desi da to bude vremenski ograničeno na dve godine - kažu nezvanično u Savezu.

 ??  ?? DRAGAN ČAPELJA SPORTISTA: NEVENA MILADINOVI­Ć JUČE NA TRENINGU
DRAGAN ČAPELJA SPORTISTA: NEVENA MILADINOVI­Ć JUČE NA TRENINGU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia