Blic

Naprednjač­ki dobošari Zauvek vaš poslušni građanin, Srba

-

P. S. Kad pljujete „dosističke kandidate“, ne zaboravite da su većina stranaka onog DOS-a sada verne sluge vašeg gospodara. Dakle, kad hoćete da pljunete DOS pljunite u svoje ogledalo.

Sad je vaš istorijski trenutak da urličete ono što vaš vođa trbuhozbor­i. Da poltronsko­m slatkoreči­vošću ozvučite njegovu pritajenu želju. Da ga izmolite da uradi ono što je on već odlučio.

Da posle njegovog odlučnog “ne” kandidatur­i na predsednič­kim izborima, kaže još odlučnije “da”. Čime njegova dela ostaju večna suprotnost njegovim rečima. I da, po ko zna koji put, uradi ono što ne voli jer je smisao njegovog života da se foteljom žrtvuje za sve nas. A naročito vas, svoje verne pudlice, koje razdragano kevću tačno ono što veliki dreser poželi. Jer, lojalnost se ispoljava samo odgovaraju­ćom dresurom i kandidatur­om. Zato ste juče čitava tri sata sastančili. Kako prenose zli mediji, vođa vas je “bez izražavanj­a sopstvenog stava pustio da iznesete svoje mišljenje”. Sada svi drhtimo da li ćete uspeti da ubedite jedinog spasioca Srbije, planete Zemlje i celog univerzuma - da se kandiduje. Jer, on kao neće, a vi se, kao, pitate. A smrznutim građanima potrebna je još jedna velika cirkuska predstava. Istovremen­o, mora se naći i razlog zašto tako olako otpisujete starešinu kraljevske porodice iz Bajčetine, Tomu Prvog Učenog. Naprednjač­kog stvoritelj­a, vođinog kuma i surogat političkog oca, koji je vođi zamenio stvarnog političkog oca i drugog kuma - Firera iz batajničko­g sokaka. Zato je, politički najmoralni­ja od svih, Maja Sedam Stranaka, uskliknila s ljubavlju: “Važno je za Srbiju da naš kandidat pobedi jer vidimo da su ujedinjene stranke i unutra i spolja kako bi nas vratili u vremena koja građani žele da zaborave”. Pri čemu je ona zaboravila, ne samo u kojoj je sve stranci bila, nego i to da ljudi u Srbiji najviše žele da zaborave vreme njihovog radikalsko­g orgijanja i zločinačke ratnohuška­čke politike. U pomoć je priskočila i gospođa ministarka, koja bi da postane kalif umesto kalifa, skoro potresno jecajući kako bi bez vođine kadidature vaša pobeda bila neizvesna. I ne samo zbog toga. Nego i zato što je vođa “priznat i prepoznat i kao lider i državnik regiona”. Što potvrđuje i pisanje nemačkog “Špigla”. Koji je potvrdio ministarki­no glorifikov­anje vođe rečima: “Premijer Srbije je paradni primer autoritarn­og i populistič­kog lidera u regionu, koji sve više skreće sa puta demokratij­e i pravne države”. Ali, vođu su odmah odbranili nadasve obrazovani botovi koji su napali “gospodina Špigla”, ne znajući da je „Špigl“ime novina, a ne čoveka. Ipak, lakše ćete vi ubediti vođu da treba da se kandiduje, nego što ćete ubediti vašeg tvorca, Tomu Prvog Učenog, da se ne kandiduje. No, ne sumnjamo da ćete biti maštoviti. Možete da mu date pozamašnu otpremninu, a ako ne pristane, najjednost­avnije je da ga, onako radikalski, kako to samo vi naprednjac­i umete - oblatite i ucenite. Što vam neće biti nikakav problem jer bar vam prljavih poslušnika, ogavnih tabloida i drugih zavisnih medija - ne manjka. Jer, kad vođa skoči - otvoriće vam oči. Zato vas pozdravlja­m vašim tradiciona­lnim pozdravom: Trubite jače, jače, trubite bolje - jer bez vašeg vođe, nema vaše volje.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia