Blic

Pametna učionica za niške gimnazijal­ce

- P. O.

Gimnazija „Svetozar Marković“u Nišu dobila je „pametnu učionicu ruskog jezika“, u čijem je kompletnom renoviranj­u, adaptaciji i nabavci savremene opreme pomogla kompanija NIS.

Donacija je realizovan­a kroz jedinstven­i program „Zajednici zajedno“, koji je osmišljen je sa ciljem podizanja nivoa kvaliteta nastave kroz multimedij­alno učenje.

Učionica ima najsavreme­nija učila poput interaktiv­ne table koja funkcioniš­e po principu računara i na kojoj je pored pisanja moguće gledati filmove i edukativne sadržaje i obavljati elektronsk­u pretragu interaktiv­nih sadržaja. Takođe, pametna učionica je opremljena i najsavreme­nijom literaturo­m.

Direktor gimnazije Marijan Mišić navodi da će osim njihovih đaka nastavu i stručna usavršavan­ja moći da pohađaju i profesori i nastavnici svih osnovnih i srednjih škola iz Niša kao i studenti ruskog jezika u Nišu.

U „pametnoj učionici“će se održavati i sve vannastavn­e aktivnosti vezane za promociju ruskog jezika i ruske kulture.

- Naša ideja je da deca upoznaju ruski jezik i da se on lagano vrati osnovne škole jer je, čini mi se, u izumiranju. U našoj gimnaziji ruski uči stotinak, od oko 1.000 učenika. Problem je što u osnovnim školama nema ruskog jezika. Ako se ovakav trend nastavi, u dogledno vreme neće biti ruskog jezika u niškim školama, tako da smo se odlučili da malo popravimo stanje kroz ovaj projekat - kaže Mišić.

Denis Korepanov, savetnik generalnog direktora NIS, rekao je:

- Jedno od strateških opredeljen­ja kompanije NIS je podrška obrazovanj­u i podrška nauci. Već osam godina kroz naš program „Zajednici zajedno“pružamo podršku lokalnim zajednicam­a i školama. Investicij­e u obrazovanj­e za nas su investicij­e u budućnost - kaže Denis Korepanov.

 ??  ??
 ??  ?? na policama ruski klasici i „babuške“
na policama ruski klasici i „babuške“
 ??  ?? sa sveČanog otvaranja nove uČionice
sa sveČanog otvaranja nove uČionice

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia