Blic

Trofej će mi biti kao uteha

- Vladimir Zogović

Momku iz Gane je prošle godine preminula majka, a pre tri godine otac. On ne spušta glavu i nada se boljim danima.

Druga faza priprema na Kipru se zahuktava, a Crvena zvezda će danas (14) odigrati i prvi test meč. Protivnik srpskog šampiona je mađarski drugoligaš Šopron.

Startna postava još nije iskristali­sana, pri čemu za svako mesto u timu konkurišu po tri igrača. Jedan od fudbalera koji traži mesto u timu je i Abraham Frimpong (23). Pojačanje iz Napretka, koji igra na poziciji centralnog beka je strpljiv u nameri da ostvari svoj san, a to je da bude deo crveno-belih. U pauzi između treninga mladić iz Gane pričao je za “Blic” kako se snašao u novoj sredini, kako i s kim provodi slobodno vreme na pripremama, ali i o najbolniji­m trenucima života.

- Najteže mi je to što sam mlad ostao bez roditelja. Majka mi je preminula pre godinu dana, a otac pre tri. I dalje ne mogu da ih prežalim. Uteha bi mi bila kada bih osvojio titulu sa Zvezdom! Veliku podršku mi pružaju brat, sestra i devojka koji mi jako nedostaju, ali se čujemo - rekao je Frimpong za „Blic“.

Stamenom defanzivcu ne manjka samopouzda­nja.

- Nemam pritisak i znam da navijači očekuju od nas da ostanemo prvi na tabeli. Fokusiran sam. Mnogo je jaka konkurenci­ja u timu. Još uvek se upoznajemo, treniramo i dokazujemo se. Adaptirao sam se, radim sa profesiona­lcima i nije bilo teško uklopiti se. Fudbal je univerzaln­i jezik.

Za “Blic” je otkrio i s kim provodi slobodno vreme.

- Cimer sam sa Milanom Senićem koji je došao u ovom prelaznom roku. Najviše vremena provodimo igrajući plejstejše­n. Kada se biraju timovi, gledam da izaberem ekipu koja će biti ravnopravn­a mom protivniku. Osim toga, veliki sam ljubitelj filmova. Oduševio me je film “Montevideo, bog

te video”.

 ??  ?? frimpong (levo) u duelu sa miČelom donaldom na pripremama crvene zvezde na kipru
frimpong (levo) u duelu sa miČelom donaldom na pripremama crvene zvezde na kipru
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia