Blic

Košarkaši za primer

- ALEKSANDAR LUKOVIĆ, kapiten Crvene zvezde

Zvezdi definitivn­o nedostaje

uspeh u Evropi. Svi očekuju da nešto uradimo na velikoj sceni i ne verujem da će se navijači zadovoljit­i samo osvojenim prvenstvom. Svakom od nas nedostaju evropske pobede. Pokušaćemo da osvojimo duplu krunu, ali situacija nije kao prošle godine i sve je otvoreno. Slagao bih kada bih rekao da nisam obratio pažnju na protivnike, pa i na Partizan. Derbi sigurno neće rešavati pitanje šampiona, jer se dele bodovi i ima još mnogo utakmica, ali bi psihološki bilo veoma važno da dobijemo tu utakmicu.

Rezultat u Evropi bi

doprineo razvoju fudbala u Srbiji. Međutim, za tako nešto mora da se napravi dobra selekcija, za šta je potrebno nekoliko godina sistemskog rada. Košarkaši Crvene zvezde su pravi primer. Nadam se i verujem da će i fudbalski klub u naredne dve godine uspeti da se plasira u Evropu. Ovo što rade Zvezdini košarkaši je stvarno fenomenaln­o. Mislim da niko nije očekivao ovako nešto, ni najveći optimisti.

Verujem da ni mnogo skuplje ekipe

od Zvezde ne mogu da pobede sedam utakmica zaredom u Evroligi. Žao mi je što utakmicu protiv Efesa nećemo ispratiti uživo, jer smo na pripremama na Kipru. Stići ćemo ipak na Galatasara­j i nadam se da ćemo tada zajedno slaviti prolaz u četvrtfina­le. Volim košarku, ne samo zbog Zvezde i Evrolige. To mi je drugi omiljeni sport.

Zvezdi nedostaju uspesi

u Evropi, navijači se neće zadovoljit­i samo titulom

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia