Blic

Troicki doneo prednost Srbiji

Viktor se borio kao lav i pokazao koliko veliko srce ima. Posle više od četiri sata nadigrao je Hačanova sa 3:2 (6:4, 6:7, 6:3, 1:6, 7:6) i doneo našoj reprezenta­ciji vođstvo od 1:0.

- jelena mediĆ

U DRUGOM MEČU ĐOKOVIĆ JE SINOĆ IGRAO PROTIV MEDVEDEVA, A ZA DANAS JE ZAKAZAN DUEL DUBLOVA

Puna hala „Čair“bodrila je našeg teniskog asa u meču koji je imao dva lica i u kojem smo bili svedoci Viktorovih kriza.

Odzvanjalo je „Viktore, Viktore“. Tada je bilo 2:2 u setovima i 40:15 za Viktora na servis Hačanova posle više od četiri sata igre. Prvu meč-loptu Viktor nije iskoristio. Nažalost, ni drugu. Prednost u sledećem poenu nije iskoristio Hačanov, tako da je Troicki imao treću meč-loptu koju opet nije iskoristio, Rus je izjednačio na 5:5, a potom Viktor lagano dobio svoj gem i poveo sa 6:5.

Pošteno je bilo da se pobednik odluči u taj-brejku. U njemu, Hačanov je bio dominantni­ji i koncentris­aniji, pa je poveo sa 4:0. Ali srce šampiona nikada nemojte da otpisujete. Viktor je uspeo da slavi i posle drame donese prvi poen našem timu, a posle meča je poručio da mu ne smeta da igra pet setova. - Što da ne, ako ću da dobijem,

odmah prihvatam. Sjajan meč, bilo je malo uspona i padova, ali dobro... Hvala navijačima na podršci. Opet su pokazali da su neverovatn­i, pomagali su mi kad mi je bilo najteže. Borio sam se do kraja. Bio sam blizu pobede, ali potom i blizu poraza. To je, izgleda, moja igra - nikad se ne predajem. Pogotovo kad igram za našu zemlju - istakao je Troicki.

Inače, činilo se da je vođstvo od 2:1 u setovima za Srbina bio početak kraja mladog Rusa koji je u pauzi između trećeg i četvrtog seta otišao do svlačionic­e. Tada je Troicki dobio dodatno vreme da se koncentriš­e i u četvrtom setu samo nastavi da melje protivnika do konačne pobede.

Ali... Kod Troickog uvek ima ali... Ne može on bez drame. Prvi set je Troicki počeo sjajno i odmah poveo sa 5:1. Ali tada je počeo da popušta, a Hačanov da pojačava napad. Uspeo je da stigne do 5:3, ali to je sve što je mogao.

Ipak, Viktor, sklon krizama, nastavio je da gubi

BIO SAM BLIZU POBEDE, ALI POTOM I BLIZU PORAZA. TO JE, IZGLEDA, MOJA IGRA - NIKAD SE NE PREDAJEM. POGOTOVO KAD IGRAM ZA NAŠU ZEMLJU. HVALA NAVIJAČIMA, OPET SU POKAZALI DA SU NEVEROVATN­I

koncentrac­iju i u drugom setu. Skoro ceo taj period igre se nervirao jer su sve loptice odlazile duboko u aut, a loptice njegovog rivala su brisale linije.

Međutim, Troicki ima veliko srce. Volja, strastveni entuzijaza­m, kao i velika borbenost doveli su ga do egal završnice. U taj-brejku je ipak izgubio, ali fantastičn­a publika mu nije dala da padne.

Da zajedno sa navijačima može sve, Troicki je pokazao u trećem setu kada je odmah poveo sa 3:0 ne dozvolivši protivniku da se vrati.

Ipak, kao što je uspeo da brzo dobije treći set, tako je još brže izgubio četvrti, sa 6:1.

U petom setu dešavala se već opisana drama. Epilog vam je poznat. Bravo, Viktore!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? tim za „salataru“: zimonjiĆ, lajoviĆ, troicki i ĐokoviĆ nišlije položile ispit: .%%% navijaČa bodrilo tenisere
tim za „salataru“: zimonjiĆ, lajoviĆ, troicki i ĐokoviĆ nišlije položile ispit: .%%% navijaČa bodrilo tenisere

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia