Blic

Stranci još u zimskom snu

- vladimir bojČeviĆ

Iako je za Zvezdu igralo šest stranaca, a za Partizan četiri, domaći igrači su obeležili 22. kolo, a to je dobar znak za srpski fudbal - kaže iskusni stručnjak.

Loš fudbal, kao i skandal koji su izazvali navijači Rada vređanjem Evertona ukratko je, nažalost, rezime prolećne premijere, ali bilo je i pozitivnih stvari, poput bleska Plavšića i Đurđevića, koji su golovima doneli pobede večitima, kao i nove pobede Mladosti iz Lučana koja je dospela do četvrtog mesta na tabeli.

- Kvalitet fudbala je, generalno, bio jako loš, ali to je i normalno kad većina klubova izmišlja neke pripreme tamo gde nema uslova, gde su tereni loši a rivali nekvalitet­ni počinje analizu za “Blic” Milorad Kosanović. - Zato i nije bitna igra, naročito Zvezdi i Partizanu, već tri boda koje su upisali. Zvezdinih 2:0 protiv lošeg Novog Pazara su očekivani. Ne možete od tih momaka da očekujete bogzna šta, pa taj tim je sada na Kipru pravljen po četvrti put u dve godine! Nema tu superkvali­tetnih igrača da bismo očekivali spektakl - ističe bivši trener Novog Pazara, Borca i Radnika.

Partizan se dugo mučio na Banjici, ali je ipak ostao na minus šest iza Zvezde.

- Partizanu je bilo mnogo teže jer Rad ima mentalitet pravog beogradsko­g kluba. Oni znaju da pokažu zube, ne plaše se nikog i ne osećaju strah kao klubovi iz provincije. Zaslužili su bod, a Partizan je pobedio (1:0) samo jer ima kvalitetni­je pojedince.

Kosanović je u prvi plan izbacio Uroša Đurđevića, koji je upisao 10. gol u prvenstvu i doneo pobedu.

- Imao je i jedan veliki promašaj, ali to se svakome desi. I protiv Rada se videlo da je rođeni napadač, da ume da da gol i da je najjače oružje crno-belih. Ako ovako nastavi, može da dogura i do reprezenta­cije. Prošao je sve omladinske selekcije

i normalno je da nastavi taj put. On će uskoro biti napadač koga svaki trener želi u timu. Samo da nastavi da se razvija. Kod Zvezde očekivalo se da u prvi plan iskoče stranci, poput Boaćija, Kange ili Ruiza, pa možda i Donalda i Le Taleka, ali je svojih pet minuta dočekao Srđan Plavić. Golom je probio bunker Pazara i svom timu otvorio vrata trijumfa.

- Zvezdini stranci kao da su još u zimskom snu. S druge strane, Plavšić je igrač kome ne trebaju pripreme! Mlad je, eksploziva­n i uvek spreman da se razleti po terenu. Protiv jakih rivala, konstituci­ja mu ne dozvoljava da se razmaše, ali kada je protivnik slabiji, kao što je Novi Pazar, njegova brzina i driblinzi dođu do izražaja. Drago mi je što je baš on iskočio među svim tim strancima, takve stvari su dobre za srpski fudbal - zaključio je Kosanović.

 ??  ?? BOAĆIJA I TAVAMBU JOŠ TREBA SAČEKATI
BOAĆIJA I TAVAMBU JOŠ TREBA SAČEKATI
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia