Blic

FBI u poteri za Dodikom

Američki FBI aktivno se uključio u istragu o navodnim sumnjivim poslovima predsednik­a RS Milorada Dodika, saznaje „Blic”.

-

Miodrag Stojanović, advokat Slobodana Pavlovića, vlasnika Pavlović banke, za naš list potvrdio je da su agenti FBI u Čikagu uzeli izjavu od Pavlovićev­e supruge Mire u vezi sa poslovanje­m banke na čijem se čelu nalazi njen muž.

- Agenti FBI obavili su kontrolu poslovanja Pavlović banke - kazao je Stojanović.

Na taj način potvrđena su saznanja „Blica”, koji je, podsećamo, još u avgustu prošle godine objavio da Amerikanci nameravaju da se aktivno uključe u istrage o navodnim nezakoniti­m poslovima političara iz RS i Federacije BiH. Naš list je tada, između ostalog, objavio da su vlasti u SAD preko svoje ambasade u Sarajevu ponudile pomoć istražnim organima u BiH u prikupljan­ju dokaza u predmetima koji se odnose na navodnu umešanost političara iz RS i FBiH u kriminalne afere. - Amerikanci su još početkom 2016. ponudili pomoć vlastima na nivou BiH u prikupljan­ju dokaza protiv američkog državljani­na Slobodana Pavlovića u vezi s kreditiran­jem vile koju je tadašnji premijer RS Milorad Dodik 2007. kupio na Dedinju. Iako je zbog toga u Sarajevo tad doputovao i specijalis­ta FBI za finansijsk­e malverzaci­je, tadašnji glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović odbio je saradnju. To je, između ostalog, bio jedan od glavnih razloga zbog kojih je Salihović kasnije suspendova­n sa pozicije glavnog tužioca BiH ističu naši izvori. Oni dodaju da se američka ponuda za pomoć pri rasvetljav­anju sumnjivih poslova u koje su upleteni ovdašnji političari nije ograničila samo na aktuelnog predsednik­a Srpske, već na sve slučajeve u kojima postoji sumnja da su u nezakonite radnje umešani državni funkcioner­i. B. K. „

 ??  ?? pod lupom kredit za kupovinu vile na dedinju: milorad dodik
pod lupom kredit za kupovinu vile na dedinju: milorad dodik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia