Blic

RIS: MORAO SAM BAKU DA PRIPREMIM DA GINEM

Jedan od glavnih junaka serije, Radisav Risović Ris, poginuo je tokom vojne intervenci­je na Bliskom istoku, a u poslednjoj prikazanoj epiozdi, Zimče, Stošić, Šašvari i ostatak ekipe sahranili su velikog prijatelja. I cela Srbija je plakala!

- anastasija ČanoviĆ

Dugo nismo imali priliku da gledamo epizodu sa više drame i više emocija od one u nedelju uveče u trećoj sezoni “Vojne akademije”. Niko nije očekivao da će se dogoditi takav preokret i da će jedan od glavnih likova poginuti. Potpuno nenadano, Ris gine na Bliskom istoku, ostavlja iza sebe dve žene koje ga vole: Zimče i Larisu... Scena kada njegovo telo stiže na aerodrom, kada se roditeljim­a saopštava vest... ledi krv u žilama. Društvene mreže su u nedelju uveče bile pune poruka poput ”Moraću da vodim decu u pozorištan­ce Puž da vide da je Ris živ”, “Večerašnja epizoda pobedila Titanik po količini suza”.

A kako glavni akter scene Radovan Vujović otkriva za “Blic”, trudili su se svi da realno prikažu rizik koji vojnici nose sa sobom kada upisuju Vojnu akademiju. Čitava Srbija plakala je za poginulim Risom.

- Znali smo da će takav događaj biti veliko iznenađenj­e za gledaoce, jer je takav rasplet neobičan za naše pojmove. Niko od glavnih junaka nije siguran da će preživeti do kraja. Znali smo da će biti reakcija, ali da će biti baš ovako burno i masovno ispraćeno... Ceo dan dobijam pozive i poruke na društvenim mrežama kaže Radovan.

A o dramatični­m scenama zbog kojih se i plakalo, Radovan Vujović kaže:

- Nije mi bilo teško zato što svaka scena u kojoj se nešto dešava je zanimljivi­ja za glumca. Najteže je igrati scene u kojima se ništa ne dešava. Ali ja sam uživao. Razgovarao sam i sa osta-

lim članovima ekipe i pre i nakon snimljenih scena o događajima koje treba da prenesemo na TV ekrane. Najužim članovima porodice sam otkrio da ću poginuti u seriji da se ne bi šokirali! Morao sam da pripremim porodicu i baku... - otkriva za naš list Vujović.

Radovan ističe da nije tužan što je napustio ekipu.

- Drago mi je da su ljudi zavoleli Risa. Što se tiče toga da li mi je žao što napuštam seriju, i jeste i nije, ovaj događaj je upečatljiv i uvek je bolje otići u velikom stilu.

 ??  ?? glavni junaci serije na aerodromu u batajnici
glavni junaci serije na aerodromu u batajnici
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia