Blic

Policajac heroj spasao život samoubici

Srđan Miletić (26), policajac stanice u Bečeju, u utorak je napravio pravi podvig i spasao sigurne smrti čoveka koji je pokušao da izvrši samoubistv­o skokom u reku Tisu.

- M. Stanić

S. Š. (60) o kome je „Blic“pisao tri puta je pokušao da se ubjie u utorak jer ga je žena ostavila. Trećeg puta, policajac je rizikovao sopstveni život da spase njegov skočivši u reku za njim.

Miletić je oko podneva bio u patroli na dolmi u Bačkom Petrovom Selu, kada je primetio čoveka koji u „jugu“velikom brzinom juri sa nasipa prema reci.

- Bio sam sa dvojicom kolega. Kada smo videli tu situaciju, peške sam potrčao prema vodi, jer je automobil bio udaljen od nas oko sto metara - kaže Miletić.

Video je čoveka koji izlazi iz automobila i kreće prema sredini reke i dubljoj vodi, pošto se automobil zaustavio u plićaku. Kako kaže, odmah je pokušao da ga dozove da se vrati, ali bezuspešno.

- Čovek je krenuo u dubinu i počeo da tone, a telo je nestajalo ispod površine. Brzo sam skinuo opasač i skočio u reku, dok su kolege javile Hitnoj pomoći šta se dešava dodaje hrabri policajac.

Čim je stigao do davljenika, počeo je da ga izvlači na obalu.

- U školi smo učili kako uhvatiti davljenika, a da vas ne odvuče - priča Miletić.

Kako dodaje, govorio je nesrećnom čoveku kako treba da se ponaša, ali on nije reagovao, pošto je, kaže, bio vidno umoran i gubio dah. Kada su stigli do obale, zbrinula ga je Hitna pomoć.

Podsećamo, nesrećni Bečejac je u utorak prvo zapalio svoju kuću, koja zbog brze reakcije vatrogasac­a nije stigla da izgori. Istog dana rešio je da proba da se ubije zaletevši se kolima u reku. Kako se automobil zaglavio u plićaku, rešio je da sam ode u duboku vodu, ali u tome ga je, konačno, spasao policajac.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia