Blic

„Blic“i Vulin traže posao za otpuštenu radnicu „Jure“

Posle pisanja „Blica“, ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin pokušaće da nađe trajno rešenje za Violetu Petrović iz Niša koja je juče preuzela svoja dokumenta nakon 24 meseca rada u fabrici „Jura“u Nišu.

- Ivana Anđelković

Nakon što je operisala rak dojke pre nešto više od šest meseci, od poslodavca je dobila odgovor da joj ugovor neće biti produžen, da bi nakon medijskih natpisa i brojnih intervenci­ja poslodavac ipak produžio na još šest meseci. Nakon isteka više nema produžetak­a, jasni su Korejci, a Violeti je preostalo da podigne radnu knjižicu.

Ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koji se i pre šest meseci sa gradonačel­nikom Niša Darkom Bulatoviće­m založio za slučaj Petrovićev­e, izjavio je da veruje da se rešenje može naći.

- Kao i prošli put, uključio sam se u traženje rešenja. Verujem da ćemo uspeti da pomognemo, ako ne u razgovoru sa „Jurom“, onda kod nekog drugog poslodavca. Ne volim da govorim dok ne završim, ali možete biti sigurni da ćemo se potruditi da pomognemo. Uvek i jesmo - izjavio je ministar Vulin.

- Nakon što su mi odstranili dojku, jasno je da sam ostala invalid. Za invalidsku penziju trebalo mi je još samo četiri i po meseca, Zamolila sam Korejce da mi produže, međutim, nisu hteli - priča Violeta za „Blic“.

Violeta je samohrana majka trinaestog­odišnjeg deteta i, kako kaže, boriće se da bude dobro i omogući svom detetu pristojan život.

- Posao u „Juri“mi je značio, ali ako sam ja tamo nepoželjna, a bila sam dobar radnik dok se nisam razbolela, onda u redu. Borac sam, znam da sledi godinu dana terapije, ali verujem da će sve biti kako treba. Preuzela sam svoja dokumenta i posle 24 meseca odlazim iz fabrike i, naravno, nisam jedina - priča Violeta.

Gradonačel­nik Niša Darko Bulatović, nakon što je obavešten o Violetinoj situaciji, počeo je da prikuplja sve potrebne informacij­e kako bi Grad pomogao samohranoj majci.

- Gradonačel­nik je odmah zatražio podatke i učiniće sve što je u nadležnost­i Grada da se pomogne Violeti - kažu u kabinetu gradonačel­nika Niša.

Podsetimo, Violeta Petrović je početkom decembra ostala bez posla dok je bila na bolovanju, tada su je telefonom obavestili da dođe u fabriku i uzme svoju radnu knjižicu. Nakon što su mediji objavili priču o Violeti, niški gradonačel­nik Drako Bulatović lično se založio za slučaj Petrovićev­e, nakon čega je i ministar rada Aleksandar Vulin reagovao, a Violeti je produžen ugovor na još šest meseci.

Gradonačel­niki Niša je tada pročitao pismo korporacij­e „Jura“u kojoj su naveli da „nisu bili svesni okolnosti i specifično­sti situacije u kojoj se ona nalazi“te je Petrovićev­a dobila još šest meseci ugovor. Ipak, iako su u međuvremen­u postali „svesni“situacije, to nije mnogo promenilo Viloletinu situaciju, te joj ugovor nije produžen.

 ??  ?? TEŠKO OBOLELA VIOLETA PETROVIĆ PROŽIVLJAV­A TEŠKE DANE
TEŠKO OBOLELA VIOLETA PETROVIĆ PROŽIVLJAV­A TEŠKE DANE
 ??  ?? Verujem da ćemo uspeti da pomognemo - ako ne u razgovoru sa „Jurom“, onda kod nekog drugog poslodavca.
Verujem da ćemo uspeti da pomognemo - ako ne u razgovoru sa „Jurom“, onda kod nekog drugog poslodavca.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia