Blic

Putin preživeo čak pet pokušaja ubistva

REDITELJ OLIVER STOUN PRIPREMA DOKUMENTAR­NI FILM

-

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u intervjuu reditelju Oliveru Stounu, koji priprema dokumentar­ni film o njemu, da je bio meta nekoliko pokušaja atentata.

Putin je u pomenutom razgovoru sa američkim čuvenim rediteljem istakao da je zadovoljan radom svojih telohranit­elja.

Stoun je Putinu rekao da je čuo da je bilo najmanje pet pokušaja atentata na ruskog lidera.

- Nije kao na Fidela Kastra, kog sam takođe intervjuis­ao. Mislim da je u njegovom slučaju bilo oko 50 - kazao je Stoun.

Putin je kazao da je razgovarao sa Kastrom o tome.

- A on mi je rekao: „Znaš li zašto sam još živ?“Pitao sam ga zašto. „Zato što sam uvek lično rešavao pitanje moje bezbednost­i“.

Na konstataci­ju Stouna da je prvi korak u pripremi atentata ubacivanje u bezbednosn­e redove predsednik­a, Putin je odgovorio: „Znate li šta kažu Rusi? Kome je suđeno da bude obešen, neće se udaviti“.

O tome da li zna kakva mu je sudbina, Putin je rekao da „samo Bog zna našu sudbinu - i moju i vašu“, ističući da veruje svom obezbeđenj­u, prenela je agencija Tas.

Stoun i Putin su se dotakli i teme špijuniran­ja, a Putin je kazao da ruske specijalne službe rade isključivo po zakonu.

Predsednik Rusije smatra da Snouden nije izdao američke interese, iako ne odobrava sve njegove postupke, preneo je RT.

- Snouden nije izdajnik. On nije izdao interese svoje zemlje, niti je preneo informacij­e nekoj drugoj zemlji. Sve što je radio radio je javno. Ako mu se nije sviđalo nešto na poslu, trebalo je da jednostavn­o da otkaz. Ali on je otišao korak dalje. To je njegovo pravo. Ali pitali ste me da li je to bilo ispravno ili pogrešno - ja mislim da je pogrešno rekao je ruski predsednik. Snouden je 2013. objavio poverljive dokumente o špijuniran­ju koje su SAD vršile širom sveta. Tanjug

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia