Blic

„Jure“dobila hemoterapi­ji!

-

idem na biopsiju, a ona mi je rekla da je stvar vrlo ozbiljna i da je u pitanju život. Posle biopsije zbog krvarenja sam bila u bolnici devet dana.

Violeti Petrović nismo dali otkaz, nego joj nismo produžili ugovor. Nismo prekršili nijedan zakon Srbije NAM ĐIN ČOI, DIREKTOR JURE

Onda su utvrdili da se radi o malignom tumoru i da sam u trećem B stadijumu. To znači da sam zakasnila za operaciju godinu dana pa sam započela sa hemoterapi­jama, počinje mučnu ispovest Sanja.

Ona kaže da je vredno radila nadajući se da će dobiti ugovor za stalno, pa se čak javljala na posao i subotom.

- Ako je trebalo da se smanji broj zaposlenih, mogli su da daju otkaz nekome ko je u boljoj situaciji, a nas da sačekaju da ozdravimo pa da nas otpuste. Nije ljudski ovako. Valjda nas treba neko da zaštiti u ovoj zemlji. Najgore je što mi knjižica važi još samo danas, već sutra može da ne važi. Na osnovu čega onda da se lečim, neću moći da primam terapije. Kako da nastavim lečenje bez knjižice, koja mi je preko potrebna. Nemam više ni volje da radim u takvoj firmi gde nema humanosti. Njihova firma - njihovo pravo. Istekao mi je ugovor, imaju pravo da ga ne produže, ali valjda bi trebalo da sačekaju makar da dođem sa bolovanja pa onda. Šta hoćete gore od opake bolesti i otkaza u isto vreme. Imam 40 kilograma, ionako ne mogu da jedem, još mi je samo ovo falilo. U teškoj smo materijaln­oj situaciji jer i roditelji ne rade, jedino što brat ima neke prihode, navodi Sanja.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia