Blic

Grčka ostrva su naša topla preporuka za letnji odmor

-

Pred nama je vreme godišnjih odmora, a ukoliko još uvek ne znate koji će vam pečat ove godine carinik lupiti u pasoš, pročitajte savete portala SuperOdmor. rs i izaberite ponudu po vašoj meri.

LEFKADA, KRF I TASOS

S obzirom na neverovatn­e prirodne lepote, nije ni čudo što su se mnogi narodi otimali o Lefkadu. O njenoj lepoti svedoči i to da je zovu delićem Kariba koji je zalutao do Grčke. Mnogi se odlučuju da na Lefkadu odu kolima, ali od ove godine možete otići i avionom do Preveze, i to po ceni od 198 evra po osobi (cena je za smeštaj i avio-prevoz). Plaže na zapadnoj strani ostrva, Porto Katsiki, Egremni i Katisma, najpoznati­je su i tamo vas očekuje neverovatn­o lepo i toplo Jonsko more, beli pesak koji je mekan poput tepiha i neukrotiva priroda.

JUNSKE CENE

Nešto severnije od Lefkade nalazi se Krf, drugo po veličini jonsko ostrvo. Kada bacite pogled na plaže, shvatićete da je priroda bila veoma blagonaklo­na prema Grcima. Na Krfu se nalaze neke od najlepših plaža, odlikuju ih zlatkasti pesak i beli kamenčići, a preko 40 njih dobilo je plavu zastavu. Glavni grad ostrva nosi isto ime - Krf, a nalazi se na istoku. Aranžman od 10 dana u junu košta 199 evra za smeštaj i autobuski prevoz za jednu osobu.

SMARAGDNO OSTRVO

Najseverni­je od svih egejskih ostrva jeste Tasos. Veoma je popularno među srpskim turistima jer za razumnu cenu ovde možete da dobijete sve što očekujete od letovanja - predivnu klimu, toplo i čisto more i sjajnu prirodu.

Zbog prozirne vode je i dobilo adekvatan nadimak - smaragdno ostrvo. Najviše ga biraju porodice i mladi parovi koji bi da pronađu utočište od užurbanog života i koji žele samo da se odmore. Turistički centar i glavni grad ostrva je Limenas, koji ima tek nešto više od tri hiljade stanovnika, a poseduje i nekoliko sela koja čuvaju duh Grčke. Cena desetodnev­nog aranžmana u junu, sa autobuskim prevozom, već je od 110 evra po osobi.

 ??  ?? doživite nestvarnu lepotu grČkih ostrva
doživite nestvarnu lepotu grČkih ostrva

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia