Blic

FMP neće sam da nam se skloni

Crno-beli će večeras 21 čas pokušati da vrate polufinale plej-ofa u halu „Aleksandar Nikolić”. Popravnog nema nakon poraza (91:96) od FMP-a i skoro 100 primljenih poena, kao prethodno od Mege.

- vladan tegeltija

Partizan je dozvolio rivalu 11 ofanzivnih skokova, imao ukupno 13 manje, slabiji šut za dva i od 45 slobodnih bacanja - 16 promašenih, koliko i protivnik od 41. pokušaja.

- Promašili smo previše penala, nismo dobro radili posao u fazi skoka, a bez toga nismo mogli da trčimo. Naročito treća četvrtina mi se nije svidela i 31 primljen koš. Nije problem broj poena, već način na koji su primljeni: koš-faul, skok u napadu... Znali smo da neće sami da se sklone sa terena. Moramo borbenije ako želimo da igramo za titulu. Ne očekujem da bude lako. Šta je - tu je, ne možemo da promenimo sada ništa. Spremamo se na borbu, do kraja - analizirao je za „Blic” Aleksandar Džikić.

Čak 86 slobodnih bacanja, 66 faulova posle skoro 150 minuta boravka u bivšem “Pioniru” i niz kontroverz­nih odluka arbitara izazvalo je dosta negodovanj­a kod navijača Partizana, ali i trenera crno-belih:

- Neke stvari koje su se dešavale na terenu, a nisu vezane za igrače, stvarno mi nisu jasne. Ne znam šta je cilj. U pojedinim momentima bilo je apsurdno, ali treba mi da rešimo neke stvari na parketu pa će valjda i te druge biti drugačije.

U Železniku Dušan Alipijević, trener FMP-a, ima razloga za zadovoljst­vo. Valorijaza­cija od 99-79 za FMP sve govori:

- Prilagodil­i smo se utakmici. Faulovi nisu mogli da je odvedu u drugom pravcu. Lazarević nam mnogo znači. Odmarali smo ga upravo za plej-of. Njegov učinak se ne vidi u poenima, ali unosi potrebnu energiju. Zato ta promašena bacanja i nisu toliko važna. Srećni smo, ali ovo ništa ne znači ako i kući ne odigramo isto. Sigurno će biti reakcije Partizana. U Superligi smo imali samo dva poraza kući, od njih i Zvezde. Želim da se tako i završi. Zadovoljan sam i srećan zbog načina kako smo se ponašali, razmišljal­i, bili koncentris­ani, kako smo lične interese ostavili ispred hale i odigrali fantastičn­u utakmicu po mom ukusu. Imali smo fokus na svim igračima, izuzev Veličković­a, koji ne bi bio tako veliki da nije iskoristio svaku našu nepažnju. Bez njega, prva utakmica bi ranije bila završena dodao je strateg FMP-a Alimpijevi­ć.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia