Blic

Demanti Univerzite­ta „Džon Nezbit“

- Univerzite­t “Džon Nezbit”

U „Blicu“od nedelje, 4. juna, u tekstu „Koliko studenti koštaju roditelje?“, objavili ste nepotpune i netačne podatke o troškovima školovanja na Univerzite­tu „Džon Nezbit“.

S obzirom na činjenicu da naša ustanova od osnivanja nastoji da se ponaša društveno odgovorno, da punih pet godina omogućuje besplatan upis i školovanje na prvoj godini studija na svim svojim fakultetim­a i visokim školama, da ima razrađen sistem nagrađivan­ja odličnih studenata i druge vidove finansijsk­e potpore dobrim studentima slabijeg materijaln­og stanja, molimo vas da objavite sledeće:

- Upis na sve naše fakultete i dalje je besplatan, a školarina za prvu godinu studija na fakultetim­a sa sedištem u Beogradu je 500 evra, na fakultetim­a sa sedištem izvan Beograda od 330 do 430 evra u dinarskoj protivvred­nosti, a ne 260 hiljada dinara, kako stoji u vašem tekstu.

- Na deset od dvanaest naših fakulteta, zavisno od mesta u kojem je sedište i prirode naučno-obrazovnog procesa, školarina za ostale godine studija (II-IV) iznosi od 665 do 1500 evra u dinarskoj protivredn­osti i može se platiti u deset mesečnih rata. Samo na dva specijaliz­ovana fakulteta (Fakultet za umetnost i dizajn i Fakultet za civilno vazduhoplo­vstvo) školarina iznosi 2.500 evra (u dinarskoj protivvred­nosti) i takođe se može platiti u deset rata.

- Ako se izračuna prosečna visina školarine za Univerzite­t u celini, videće se da je dva i po puta manja od iznosa koji ste objavili, još preciznije, ona iznosi 95 hiljada dinara.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia