Blic

Lekari se bore za život upucanog navijača

Beogradska policija istražuje ko je od navijača Crvene zvezde, u četvrtak uveče u Novom Beogradu, pucao iz pištolja i u stomak ranio Demira J. (18), člana „Vandal bojsa“, navijačke grupe Partizana.

- A. Ž. A. - A. Đ.

Lekari se bore za život mladića koji je teško povređen kada je upucan u okršaju dve grupe navijača u beogradsko­m naselju Ivan Ribar.

Iz KBC Zemuna do zaključenj­a ovog broja kažu da je stanje pacijenta i dalje nepromenje­no.

- Prate se svi životni parametri i pacijent dobija sve što je potrebno - kažu iz te ustanove.

Policija je posle sukoba privela po nekoliko učesnika, i to sa obe strane. Privedeni mladići su saslušani, ali još nije utvrđeno ko je ispalio hitac Demiru J. u stomak.

Pištolj iz koga je pucano nije nađen, a četiri čaure koje su zatečene na licu mesta poslate su na veštačenje.

Sukob novobeogra­dskih navijača dva najpopular­nija srpska kluba, koji je kulminirao u četvrtak uveče, počeo zbog grafita. Posle osvajanja titule i Kupa Srbije, navijači Partizana iz blokova upadali su na teritorije najvećeg rivala i krečili im grafite. Početkom ove nedelje navodno su im prekrečili grafite na Bežanijsko­j kosi.

Prema priči koja kruži po blokovima, nekoliko članova „Vandal bojsa“tada je došlo u verbalni sukob sa jednim „delijom” i tražili su da dogovore tuču, i to za sat vremena. Međutim, do zakazane tuče nije došlo jer navodno nisu došli navijači crveno-belih.

Događaji od sledećeg dana ukazuju da su navijači Crvene zvezde odlučili da se osvete „grobarima“iz blokova zbog grafita na njihovoj teritoriji.

Svedoci su ispričali da je u tuči učestvoval­o oko 100 navijača. Jedan član „Vandal bojsa“, koji je kod sebe imao pištolj, ispalio je hitac u vazduh, njegov drug svetleću raketu, što međutim, nije omelo navijače crveno-belih već su krenuli na „domaćine“. Svedoci su naveli da su zvezdaši tada počeli da pucaju ka partizanov­cima, koji su počeli da beže. U opštem metežu jedan „grobar“je nožem uboden u nogu, a Demir J. je pogođen u stomak.

 ??  ?? komšije su bile zateČene prizorom strave koji im se odigrao pred vratima
komšije su bile zateČene prizorom strave koji im se odigrao pred vratima
 ??  ?? demir j. teško povreĐen u okršaju
demir j. teško povreĐen u okršaju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia