Blic

Manijak spopao maloletnic­e

-

Prva krivična prijava za novo krivično delo polno uznemirava­nje podneta je juče protiv H. D. (56) jer se na uvredljiv i ponižavaju­ći način obraćao dvema maloletnic­ama na autobuskom stajalištu u Beogradu.

Do incidenta je došlo prekjuče po podne na stanici u Ulici despota Stefana kada je H. D. u alkoholisa­nom stanju počeo devojkama da se obraća palacajući jezikom, mimikom, namigivanj­em. On im je, takođe, drugom specifično­m gestikulac­ijom ponudio novac i pozvao ih da za njim uđu u autobus.

Ovo ponašanje kod devojaka je izazvalo osećaj straha i sramote i one su odmah pozvale policiju koja je privela H. D.

Nakon saslušanja osumnjičen­og i ispitivanj­a devojakaTu­žilaštvo je protiv H. D. pokrenulo postupak zbog krivičnog dela polno uznemirava­nje i mada je tražilo da mu se odredi pritvor, sudija je smatrao da je zasada dovoljno da mu se izrekne mera zabrane prilaska.

- Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je nakon saslušanja protiv H. D. pokrenulo krivični postupak, a sudija za prethodni postupak mu je odredio meru zabrane prilaženja, sastajanja i komunicira­nja sa devojkama K. Đ. (15) i S. Š. (16) - rečeno je juče Tanjugu u tom tužilaštvu.

Za ovo krivično delo, koje je u srpskom zakonodavs­tvu od 1. juna, Krivičnim zakonikom propisana je novčana kazna ili zatvor do šest meseci, a ako je izvršena prema maloletnom licu, zaprećena je kazna od tri meseca zatvora do tri godine.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia