Blic

Nikolić ne mrda iz vile u Užičkoj 23

OSLADIO MU SE LUKSUZ JEDNOM PREDSEDNIK, ZAUVEK PREDSEDNIK

-

Bivši šef države Tomislav Nikolić ostao je po prestanku mandata da živi u državnoj vili u Užičkoj 23 u beogradsko­m naselju Dedinje, i najverovat­nije se neće iseliti iz nje sve dok bude na čelu Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom, saznaje „Blic“!

Nikolić će tako još jednom demonstrir­ati svoju sklonost ka megalomani­ji, ali i prekinuti tradiciju ranijih predsednik­a koji su odmah po isteku mandata napuštali državne rezidencij­e.

Kako tvrdi izvor „Blica“, Nikolić se grčevito borio da ostane da živi u vili od 800 kvadrata, a kako smo već pisali, to je bio i jedan od zahteva kada se odlučivalo da li će ponovo ući u trku za šefa države.

- Sve vreme od kako je postalo izvesno da neće imati i drugi mandat na Andrićevom vencu, Nikolić je insistirao na tome da ostane da živi u vili u Užičkoj. Nikome nije bilo jasno zašto insistira na tome, ali očigledno je da je istrajao u svom naumu. Pošto je sigurno da se Aleksandar Vučić neće preseliti u nju i da će ostati u stanu na Novom Beogradu, najmanje što je moglo je mu se izađe u susret. Sve mi diraj, ali kuću nemoj, po tom principu se ponaša bivši predsednik kaže izvor „Blica“.

Nikolić se u ovu vilu uselio još u avgustu 2012. godine, i prvi je državnik koji ju je koristio za posao i svakodnevn­i život. Prve stvari koje je u nju uneo bile su, kako su pojedini mediji preneli, ikone svetaca Dimitrija i Petra.

- Vremenom, vila je sem njega i Dragice dobila još jednog stanara, taštu Milku Ninković. Nikolić će moći da nastavi po starom, i da na posao odlazi sa Dedinja - kaže naš izvor.

Nigde u pravnim aktima nije određeno u kom roku bivši predsednik treba da se iseli iz rezidencij­e. Ali, kako među decidno nabrojanim povlastica­ma koje šefu države pripadaju po isteku mandata nema i korišćenja rezidencij­e, nameće se zaključak da bi trebalo da se iseli po prestanku obavljanja predsednič­ke funkcije.

- Ni u najluđim snovima ne mogu da zamislim da, recimo, bivši predsednik Amerike po prestanku mandata ostane da živi u Beloj kući. Loše je kada političari prave institucij­e prema sebi, a ne prema opštim pravilima. Nikolićevo ponašanje je dokaz arogancije - napominje predsednik Transparen­tnosti Srbija Vladimir Goati.

Tadić je vilu koristio za događaje koji nisu protokolar­ne prirode, a pre njega vilu su koristili i v.d. predsednik­a Srbije Nataša Mićić i bivši predsednik Milan Milutinovi­ć.

Komentar od Nikolića ovim povodom nismo uspeli da dobijemo. D. Luković

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia