Blic

Sada počinje pravi Vimbldon

- aleksandar pijevac

“Osećam se stvarno dobro”, kratko je rekao drugi nosilac u Londonu. Andre Agasi takođe hvali Noletov napredak u udarcima i formi.

“Vratila mi se strast”, rečenica je sa kojom Novak Đoković ulazi u drugu i odlučujuću nedelju turnira u Vimbldonu. Najbolji srpski teniser je iskoristio dodatnih 24 sata odmora da se opusti pred današnji meč osmine finala sa Adrijanom Manarinom. Oni će igrati na terenu broj 1, tek posle duela Konta - Garsija i Nadal - Miler, odnosno verovatno ne pre 17:30 -18 sati.

- Osećam se stvarno dobro. Napredujem iz meča u meč i to je pozitivno. Sada počinje pravi turnir - poručio je drugi nosilac u Londonu.

Napredak u Đokovićevo­j igri naglasio je i jedan od njegovih trenera, Andre Agasi, koji se na odvaja od Novaka.

- Sve što radim je da vrhunskom teniseru pomažem da bude malo bolji. To je sve. Ne tražim ništa, već želim da pružim. U prvom delu turnira sam video dosta Novakovih dobrih udaraca. Naš cilj je jasan - osvajanje turnira i povratak u vrh. Sada je sa nama i Mario Ančić. Novaku sam više puta rekao da mu je potreban neko sa bliskom kulturom, ko dobro razume i analizira tenis. Zadovoljst­vo mi je da radim sa Mariom - rekao je Agasi.

Novak i Manarino su do sada samo jednom ukrstili rekete, bilo je to prošle godine, upravo na Vimbldonu, u meču drugog kola. Đoković je slavio 6:4, 6:3, 7:6 (7:5).

- Koje ću oruižje iskoristit­i da pobedim Novaka? Iskreno, ne znam, ali ni ne razmišljam o tome. Neću da menjam svoju igru. Potrebno je samo da dobro serviram i da iskoristim svoje kvalitete. Želim da nateram Novaka na što dužu razmenu udaraca, da se više kreće. Vidite, kada Đoković igra veoma, veoma loše, onda je na nivou tenisera iz Top 20, kao i kada ja igram veoma, veoma dobro. Zato se nadam duelu dva tenisera iz Top 20 - zagonetan je Manarino, koji je samo godinu dana mlađi od Novaka.

Naš teniser je za Manarina rekao da se nalazi u dobroj formi, jer je Francuz pred Vimbldon stigao do finala turnira u Antaliji (travnata podloga), ali nije osvojio titulu. Manarino je bio i jedna od glavnih tema u Vimbldonu, nakon što je kažnjen 7.000 funti posle meča drugog kola jer je namerno naleteo na dečaka koji skuplja loptice. Francuz se pravdao da se dečak zaleteo u njega, a sudija na meču je bila naša Marijana Veljović.

- Mislim da bi trebalo da se zna ko ima prednost na terenu - teniseri ili deca koja skupljaju loptice! Da li Vimbldon može da se igra samo sa skupljačim­a loptica? Ne verujem. Dečak je naleteo na mene i trebalo je da me pusti da prvi prođem - odgovorio je Manarino, 51. teniser na ATP listi.

Međutim, to nije bio prvi incident francuskog tenisera koji je u februaru bio diskvalifi­kovan sa turnira u Delrej Biču. Manarino se nesportski ponašao u meču sa Kajlom Edmundom, dve loptice je lansirao preko tribina, a uspeo je i da pogodi linijskog sudiju, kao i skupljača loptica.

U slučaju Novakove pobede, naš teniser bi u četvrtfina­lu igrao sa boljim iz duela Dominik Tim - Tomaš Berdih, dok je potencijal­ni protivnik u polufinalu, najverovat­nije, Rodžer Federer. U drugom delu “kostura”, Endi Marej i Rafael Nadal su bez ozbiljniji­h rivala.

 ??  ?? manarino je kažnjen nakon što je naleteo na skupljaČa loptica
manarino je kažnjen nakon što je naleteo na skupljaČa loptica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia