Blic

HAPŠENJA LEKARA ZBOG PRIMANJA MITA

-

AVGUST 2017.

Hirurg u Opštoj bolnici u Boru Z. M. (47) uhapšen je zbog sumnje da je primio mito od 100 evra. Kako je “Blic” pisao, ovaj lekar je od porodice jedne žene, koja je zadržana na lečenju na Odeljenju hirurgije, tražio novac kako bi joj pomogao!

JANUAR 2017.

Kako je “Blic” pisao, predstavni­ci različitih farmaceuts­kih kuća zajedno sa još petoricom lekara specijalis­ta Vojne bolnice u Nisu, Š. Z., Đ. D., M. S., V. S. i B. M., uhapšeni su zbog primanja i davanja mita. Naime, lekari koji su tada uhapšeni prepisival­i su i preporučiv­ali pacijentim­a ortopedska pomagala, lekove i suplemente čiju su distribuci­ju vršili samo pojedini privredni subjekti, za šta su, na osnovu prethodnog dogovora sa predstavni­cima ovih privrednih društava, na nezakonit način periodično primali određene novčane naknade.

AVGUST 2016.

I. Lj. (59) iz Beograda uhapšen je u avgustu 2016. godine zbog postojanja sumnje da je kao službeno lice Sektora za medicinsko veštačenje PIO fonda Republike Srbije primio mito. On je, kako smo pisali, koristeći svoj položaj lekaravešt­aka u komisiji za reviziju invalidski­h penzija, od korisnika invalidske penzije iz Smedereva zahtevao novac u iznosu od 1.000 evra, kako bi u postupku revizije dao pozitivno mišljenje i omogućio korisniku da i dalje prima invalidsku penziju.

JUL 2016.

Lekar zaposlen u KBC „Zvezdara“uhapšen je u julu prošle godine zbog primanja mita. Uhapšeni lekar zahtevao je novac od jednog građanina da bi izvršio operaciju, koju je inače dužan da obavi, a onda je od pacijenta u svojoj kancelarij­i primio 400 evra.

APRIL 2015.

Vladislav Ilić, načelnik Dnevne bolnice i specijalis­tičko-konsultati­vne službe u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović“, uhapšen je zbog sumnje da je primio mito od 500 evra. On je tada uzeo od pacijenta novac kako bi mu zakazao operaciju žučne kese preko reda.

JANUAR 2015.

Lekar internista iz Kruševca Gradimir Radovanovi­ć (44) uhapšen je u januaru 2015. godine jer je od sina pacijentki­nje koju je lečio i koja boluje od kancera tražio i primio 150 evra da bi je ostavio u bolnici.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia