Blic

Zar niko nije čuo Jelenine krike

Misterija smrti pevačice Jelene Krsmanović najviše je vezana za čudne okolnosti pod kojima je nestala a zatim ubijena 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki. „Blic“je na osnovu dosadašnji­h detalja delimično rekonstrui­sao njeno ubistvo.

- Bojana bogosav

Jelena Krsmanović nestala je 2. aprila 2016. godine oko 15.30 sati kada je, prema verziji njenog supruga Zorana Marjanović­a koji je uhapšen i osumnjičen za njeno ubistvo, otišla da trči od jedne do druge rampe na nasipu u Crvenki u Borči.

Međutim, šta se dalje dešavalo i dalje je nepoznato jer je Zoran Marjanović, koji ju je navodno poslednji video, davao kontradikt­orne izjave o njenom nestanku.

Prema prvoj verziji koju je Zoran rekao nekoliko sati po njenom nestanku, on i ćerka Jana (5) šetali su za Jelenom koja je otišla da trči i nestala im sa vidika.

Međutim, na stazi kojom je Jelena trčala, a koja je duga 1.400 metara, nema drveta ni žbuna koji bi mogli da remete

vidik.

do hapšenja, a to je da su on i ćerkica ostali na poljani kod fudbalskog terena (slika 1), a da su Jelenu poslednji put videli kada je bila na polovini staze (slika 2), nakon čega joj se gubi trag.

Takođe, i Jelenina pokojna majka Zorica rekla je da se poslednji put sa ćerkom čula u 15.35 sati, kada joj je Jelena rekla da treba da istrči krug i dolazi kod nje. Oko 15.50 sati, Zoran je primetio da mu žene nema, te je navodno krenuo u potragu za njom. Pridružili su mu se i članovi porodice, međutim, kako su rekli, niko je na nasipu više nije video.

Inače, fudbalski teren u Crvenki (kod kojeg je on navodno stajao) udaljen je tek 550 metara od mesta gde je Jelena nestala, a kasnije i pronađena mrtva.

Prema nalazima obdukcije, pevačica je ubijena između 16.47 i 17.10 sati sa devet krvničkih udaraca oštrim predmetom u glavu. Postavlja se pitanje,

ako su, prema rečima Marjanović­a, na nasipu u to vreme svi tražili Jelenu, „i Zoran i porodica i prijatelji“, kako nije čuo njene krike niti video ništa sumnjivo?!

Zoran je, kako smo pisali, nestanak svoje supruge prijavio tek u 20 sati, a policija je u potragu krenula oko dva sata kasnije. Sa novinarima je razgovarao kod druge rampe (slika 4), ka kojoj je Jelena trčala, navodeći da je Jelena istrčala krug i nestala. Oko pet sati ujutru, sutradan, pronađeni su njen mobilni telefon, trenerka, a nekoliko sati potom, u kanalu (slika 3), pronađeno je njeno beživotno telo. Zoran je uhapšen 17 meseci kasnije, a kako smo pisali, protiv njega se pojavio novi tajni svedok koji ga je sa ćerkicom video kod rampe gde se nalazio sa novinarima, na putu za šljunkaru, čime je priču Marjanović­a opovrgnuo.

 ??  ??
 ??  ?? Nekoliko dana kasnije, Zoran je obrnuo priču, koje se držao
Nekoliko dana kasnije, Zoran je obrnuo priču, koje se držao
 ??  ?? Fudbalski teren gde je, navodno, stajao Zoran Marjanović, udaljen je od mesta gde je ubijena Jelena samo 550 metara, pa je nejasno kako niko nije čuo njene krike ili video išta sumnjivo.
Fudbalski teren gde je, navodno, stajao Zoran Marjanović, udaljen je od mesta gde je ubijena Jelena samo 550 metara, pa je nejasno kako niko nije čuo njene krike ili video išta sumnjivo.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia