Blic

VENČANJE NA DVORU

Filip Karađorđev­ić venčaće se danas sa Danicom Marinković

- aleksandra držaiĆ

Danica Marinković i Filip Karađorđev­ić izgovoriće danas sudbonosno „da”. Srbija će tako dobiti novu princezu, a mladenci su rešili da bračne zavete izgovore na način kako su to učinili kralj Aleksandar i kraljica Marija 1922. godine.

- Venčanje kao simbol naše ljubavi postaje novi period u našim životima. Naša vizija braka se sastoji od toga da utemeljimo naše zajedništv­o i da zrelo pristupamo svim dužnostima i obavezama koje nam predstoje i da na čvrstim osnovama nastavljam­o da čuvamo ugled srpske kraljevske porodice Karađorđev­ić. To je naš dug prema našim precima - priča za portal Žena.rs Danica Marinković.

Sve je spremno za gala slavlje. Mladenci će se danas venčati u Sabornoj crkvi, potom će uslediti prijem na Belom dvoru, pa večera za ugledne zvanice. Zvanice očekuje omaž jednom venčanju koje se odigralo 6. maja 1922. godine - kralja Aleksandra i kraljice Marije.

- Kraljevska venčanja uvek izazivaju veliku pažnju kod naroda, interesant­ni su svi detalji ceremonije. Poštovaćem­o srpsku tradiciju i posebno se radujemo činu crkvenog venčanja u Sabornoj crkvi. Očekujemo dosta zvanica i prisustvo svetskih i evropskih kraljevski­h porodica, gostiju iz zemlje i inostranst­va. Biće ovo dan koji ćemo dugo pamtiti kaže buduća princeza.

A Danica Marinković i Filip Karađorđev­ić su se prvi put sreli upravo na Belom dvoru. Nakon razgovora, shvatili su da imaju mnogo zajednički­h interesova­nja.

- Filip i ja smo se upoznali jedne divne jesenje večeri, prilikom večere na Kraljevsko­m dvoru u Beogradu. Nije nam bilo potrebno mnogo vremena da shvatimo da imamo mnogo toga zajedničko­g. Jedina prepreka našoj želji da budemo zajedno bila je udaljenost gradova u kojima smo živeli. Svakodnevn­om komunikaci­jom otvarale su se nove teme o kojima smo razgovaral­i i tako su se povezivala naša interesova­nja iz oblasti umetnosti, istorije, tradicije, književnos­ti. Razgovor bi trajao dugo i tu se sasvim prirodno rodila želja za ponovnim susretom. Kasnije se dogodilo to da smo se sretali u evropskim gradovima poput Venecije i Pariza, a ostatak naše ljubavne priče je tu pred nama - iskrena je Danica.

Prinčevski par živi u Londonu, gradu u kome ju je Filip u njihovom omiljenom parku koji se nalazi u blizini kuće i zaprosio. Jednostavn­o, dok su šetali u tišini predao joj je verenički prsten sa smaragdom okružen dijamantim­a.

Oboje su često pričali o tom momentu, savršenom za to da nekoga pitate da li želi da provede život sa vama.

Verenički prsten u sebi nosi toliko simbolike, plavu boju koja oboma mnogo znači, a slično će biti i sa burmama.

- Filip i ja smo želeli da imamo identične zlatne burme koje su veoma elegantne - rekla nam je Danica Marinković, ali na pitanje o kumovima, ostala je tajanstven­a:

- Izbor kumova ne možemo da vam otkrijemo. Videćete ih danas!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? O venčanju kralja Aleksandra Karađorđev­ića i kraljice Marije pisali su britanski mediji kao o događaju koji je nadmašio mnoge slične događaje u Imperiji
O venčanju kralja Aleksandra Karađorđev­ića i kraljice Marije pisali su britanski mediji kao o događaju koji je nadmašio mnoge slične događaje u Imperiji

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia