Blic

NAŠA ISIDORA OSVAJA SVET

- dragana ivanović

„Roditelji su mi velika podrška, da nisu tako otvoreni, nikada ne bih uspela. I baletu sam zahvalna, naučio me je gracioznos­ti”, kaže manekenka Isidora Rabrenović.

Život ove devojke potpuno se promenio pre četiri meseca, kada su modni znalci iz Istanbula prepoznali njen talenat i lepotu. Šesnaestog­odišnja Isidora Rabrenović i pre toga je nekoliko puta pokušavala da uplovi u svet modelinga, ali su je odbijali zbog godina.

- Kada sam imala 14 godina, bila sam na jednom slikanju, ali su mi rekli da sam previše mala. Prave godine za manekenstv­o su oko petnaeste, ali se tek sa 16 može putovati po svetu. Međutim, rekli su mi tada da su mi kukovi preširoki i da sam niska. Rekla sam „dobro” i to je ostalo na tome. Posle sam otišla kod jednog poznatog modnog fotografa i to je bilo moje prvo ozbiljno slikanje. Onda me je posle dve godine video Stefan iz “Demon models menadžment­a”, pokazala mu je fotografij­e moja drugarica i on je rekao da dođem kod njega u agenciju. To je bilo pre četiri meseca. On je polaroide poslao u Bejrut, ali sam i za njih bila mlada. Potom ih je poslao u Istanbul i dobila sam mejl posle dva minuta. Oni su bili oduševljen­i. Koliko si bila u Istanbulu?

- Provela sam u Turskoj dva meseca. Moji roditelji su dali dozvolu da mogu da napustim zemlju, i to posle ulazi u sistem, tako da ja fizički ne moram da nosim taj papir sa sobom. Roditelji su mi najveća podrška, i da nisu bili tako otvoreni, nikada ne bih uspela. Sa druge strane da nije bilo baleta da me nauči gracioznos­ti, možda se sve ovo ne bi desilo. Kako je izgledao tvoj život pre nego što si se upustila u svet modelinga?

- Relativno skoro sam počela da se bavim modelingom jer se ceo život bavim baletom. Jako rano, sa pet godina sam krenula na balet. Gledala sam u Narodnom pozorištu “Labudovo jezero”. Većina ljudi se tako

zaljubi u balet, pa je tako bilo i sa mnom. Kako rešavaš probleme sa školom jer verujemo da ne možeš da joj se posvetiš?

- Idem u privatnu srednju školu. Profesori i čelni ljude te škole su mi mnogo pomogli i imaju razumevanj­a. Ne smanjuju ocene i jako su otvoreni. Edukuju decu usmeravaju­ći ih ka umetnosti, a ja sam na dramskom smeru. A da li zbog svega sada trpi balet? - Trpi. Neću biti tu dva meseca jer idem u Kinu, pa u Milano, a to je ono što sam najviše želela. Da li imaš vremena za privatan život, dečka?

- Imam dečka, upoznali smo se u Istanbulu. On je Poljak. Podeli sa nama neku anegdotu sa snimanja?

- Snimali smo jedan editorijal sa hidžabima. Napolju smo radili čitav projekat na 35 stepeni Celzijusa. Slikali smo se na plaži koja je bila najprljavi­ja plaža koju sam ikada videla, ali jedina dostupna u tom trenutku jer na njoj nije bilo nikoga. Počela sam da se onesvešćuj­em jer mi je bilo užasno vruće. Postoji još jedna anegdota sa snimanja za jedan bezalkohol­ni napitak, sedam sati smo sedeli na suncu i leđa su mi potpuno izgorela. Problem je nastao i zbog toga što kasnije nisam mogla da slikam leđa.

 ??  ?? isidora, koja pohaĐa dramski smer u privatnoj srednjoj školi, kaže da profesori imaju razumevanj­a za njeno odsustvo
isidora, koja pohaĐa dramski smer u privatnoj srednjoj školi, kaže da profesori imaju razumevanj­a za njeno odsustvo
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia