Blic

Ministar nedeljama od Vlade krio gde je slika

Ministar kulture Vladan Vukosavlje­vić nedeljama nije našao za shodno da premijerki Ani Brnabić odgovori na pitanje gde se nalazi slika “Industrija­lizacija” Petra Lubarde. To dodatno baca sumnju da je neko hteo da otuđi ili preproda sliku.

- ivana mastiloviĆ jasniĆ

Više od mesec dana sudbina slike tema je razgovora nekih od najviših državnih organa. U umetničkim krugovima se spekulisal­o da neko ima nezakonite planove, odnosno da sliku proda na crnom tržištu nakon što je Dvorana Doma sindikata data u zakup kompaniji “MCF Megakom films”.

Zato je predsednic­a Skupštine Maja Gojković pisala predsednic­i Vlade s pitanjem gde se nalazi slika još pre više od mesec dana. U kabinetu Ane Brnabić za naš list su rekli da su upoznati sa problemati­kom u vezi sa Lubardinom slikom već tri nedelje i da su dobili odgovor koji su tražili od Ministarst­va, ali iz onoga što su nam poslali može se zaključiti da je premijerka nedeljama čekala na odgovor iz Ministarst­va.

„U četvrtak, 19. oktobra, dobili smo odgovor da se slika Petra Lubarde „Industrija­lizacija“nalazi u Domu sindikata“, stoji u pisanom odgovoru koji je “Blic” dobio iz kabineta Ane Brnabić.

Pitanje je da li bi premijerka dobila i ovaj zakasneli odgovor da novinarka “Blica” Ministarst­vu kulture 18. septembra nije poslala mejl sa pitanjem gde se nalazi.

U ponedeljak smo objavili tekst pod naslovoma “Nestala Lubardina slika od milion evra” jer smo uprkos odgovoru iz Ministarst­va da se slika nalazi u Domu sindikata imali saznanja da tamo sliku niko nije video.

Predsednic­a Skupštine, kako smo juče objavili, odgovor iz Vlade do danas nije dobila. Ona je tek na pres konferenci­ji koju je ministar kulture Vukosavlje­vić sazvao nakon „Blicovog“teksta saznala o sudbini slike.

„Zvanična informacij­a će predsednic­i Skupštine Srbije biti dostavljen­a čim Ministarst­vo kulture kabinetu predsednik­a Vlade dostavi zvanično obaveštenj­e o utvrđenom stanju i daljim merama nad predmetnom slikom, na šta se Ministarst­vo kulture obavezalo svojim dopisom od 19. oktobra“, navodi se u odgovoru iz kabineta premijerke.

Takođe, umesto da pohvali inicijativ­u “Blica” i naše inte-

 ??  ?? ministar vukosavlje­viĆ nedeljama nije odgovarao premijerki gde je lubardina slika
ministar vukosavlje­viĆ nedeljama nije odgovarao premijerki gde je lubardina slika

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia