Blic

I novinari „Blica“potpisali peticiju

-

Potpisivan­je peticije za uvođenje doživotne kazne zatvora za ubice dece, na inicijativ­u Igora Jurića i Fondacije „Tijana Jurić“, uspešno je nastavljen­o i juče u gradovima širom Srbije, a Jurić je bio gost redakcije „Blica“.

Otac ubijene devojčice obišao je naš list, a peticiju su potpisali i brojni novinari „Blica“predvođeni glavnim urednikom Predragom Mihailović­em.

- Veoma sam zahvalan „Blicu“na svemu što činite u okviru te akcije. Svi u Fondaciji i ja verujemo da odgovorni građani naše zemlje, pre svih roditelji, nemaju dilemu da li treba učiniti ovako važan korak u pravcu bezbednost­i sve naše dece - rekao je Jurić, koji je zadovoljan tempom kojim se potpisi skupljaju.

Akcija potpisivan­ja peticije počela je u ponedeljak, 23. oktobra, u preko 40 gradova širom zemlje. Akcija se nastavlja do nedelje, a očekuje se da će inicijativ­u potpisati više stotina hiljada građana. Projektova­ni cilj koji su Jurić i Fondacija naveli je ogromnih pola miliona potpisa na zahtev za izmenu Krivičnog zakona Srbije.

Podsećamo, „Blic“i Fondacija „Tijana Jurić“od marta ove godine rade pre svega na animiranju javnosti, naročito stručne, kako bismo podstakli javnu raspravu o zakonskim promenama kojima bi se omogućilo dosuđivanj­e kazne doživotne robije (bez pomilovanj­a) ubicama dece, tinejdžera i trudnih žena. Ta rasprava na koncu bi trebalo da dovede do usvajanja nacrta izmena zakona u Skupštini Srbije.

 ??  ?? veĆina naših zaposlenih za doživotni zatvor za ubice dece
veĆina naših zaposlenih za doživotni zatvor za ubice dece
 ??  ?? igor juriĆ sa urednicima „blica“
igor juriĆ sa urednicima „blica“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia