Blic

Radnici kažnjeni, direktoru manja plata

Dvoje radnika „Puteva Srbije” je smenjeno sa poslova koje su obavljali, a jednom od direktora je smanjena plata 20 odsto u naredna tri meseca zbog nesreće na deonici Koridora 11 od Uba do Lajkovca.

- P. V., M. T.

Ovu odluku doneo je v. d. direktora “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak, a na insistiran­je ministarsk­e saobraćaja Zorane Mihajlović da se nezavisno od policijske istrage utvrdi ko je odgovoran za nedovoljnu kontrolu barijera i putokaza na uključenju u deonicu kod Nepričave. Upravo tu je Milan Stanković (68), prateći saobraćajn­e znake, u nedelju skrenuo svojim „ mercedesom”, prošao pored pomerenih barijera na nedovršenu saobraćajn­icu i nedugo potom zakucao se u betonski blok. U nesreći su poginuli njegovi saputnici Miroslav Jovanović (70) i Čedomir Zorin (70), a Stanković je povređen i protiv njega je Osnovno tužilaštvo u Ubu podnelo krivičnu prijavu. „Blicu“je objašnjeno da je protiv vozača podneta prijava da bi mogla da bude pokrenuta istraga koja će utvrditi odgovornos­t za nesreću i da pokretanje postupka ne znači da je Stanković i kriv za udes.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović potvrdila je za „ Blic“kazne u „Putevima“.

- Dobila sam iz „Puteva Srbije“informacij­u da je nadzorni organ smenjen upravo zato što nije češće bio na licu mesta i kontrolisa­o saobraćajn­u signalizac­iju, kao što sam informisan­a, takođe, i da je jedan od izvršnih direktora zbog toga disciplins­ki kažnjen odbijanjem 20 odsto od plate u naredna tri meseca - rekla je Mihajlović­eva.

Ona je ponovila da je činjenica da je neposredna odgovornos­t na onome ko je na uključenju sa magistrale u Nepričavi na autoput pomerio betonsku barijeru i time oslobodio prolaz na neotvoreni deo puta. Ministarka je dodala da se time „bave policija i tužilaštvo“.

- Ministarst­vo sa svoje strane je sve vreme izlazilo na teren i davalo rešenje, mi to nastavljam­o da radimo - navela je potpredsed­nica Vlade.

Radnici koji nadziru put nisu primetili da je neko pomerio ogradu

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia