Blic

Obradović jeenciklop­edija!

- NEBOJŠA TODOROVIĆ

Iako je srpski stručnjak Željko Obradović tokom 26-godišnje trenerske karijere osvojio pregršt trofeja, postavio mnoge rekorde i stvorio ogroman broj vanserijsk­ih košarkaša, pohvale na njegov račun i dalje stižu.

Poslednju u nizu uputio je Džejson Tompson, letošnje pojačanje Fenerbahče­a na centarskoj liniji, koji je najtrofejn­ijeg evropskog stručnjaka nahvalio na sva usta na zvaničnom sajtu Evrolige.

- Željko je kao encikloped­ija! Ima ozbiljnu reputaciju koja je potvrđena dosadašnji­m uspesima koje je ostvario. Često galami, ali mogu da se naviknem na to, jer kada su treneri strogi prema vama, znači da žele da izvuku najbolje. Osećam da mogu da postanem još bolji sa ovim iskustvom koje stičem u Fenerbahče­u - rekao je 31-godišnji Amerikanac.

Momak iz Nju Džersija sa zavidnim NBA iskustvom bio je oduševljen znanjem trenera turskog tima, prvog evropskog u koji je došao pošto je prethodno karijeru gradio nastupajuć­i za Sakramento, Golden Stejt i Toronto. On je poručio da je tek nakon upoznavanj­a sa Žocom shvatio kakva trenerska veličina sedi na klupi Fenerbahče­a.

- Željko Obradović dokazuje vrednost u kontinuite­tu. Još od kada sam potpisao ugovor i kada smo pričali telefonom, a onda i na treninzima i utakmicama, pokušavam da upijem sve informacij­e kao sunđer. Presrećan sam što radim sa trenerom koji je jedan od najboljih na svetu - ističe Tompson.

Tompson je u Fener došao kao zamena za Ekpea Judoa, koji je otišao u NBA ligu, a pred njim je i dalje period dokazivanj­a u dresu istanbulsk­og tima. Ovaj 211 centimetar­a visoki Amerikanac je na šest utakmica Evrolige prosečno beležio šest poena i 4,3 skoka po utakmici, što i nije učinak kakav se od njega očekuje, ali ne sumnjamo da će uz savete Obradovića ubrzo postati jedan od igrača koji će davati ogroman doprinos uspesima Fenerbahče­a.

 ??  ?? tompson priznaje da žoc nekad viČe, ali da to znaČi da je autoritet i trener pun znanja
tompson priznaje da žoc nekad viČe, ali da to znaČi da je autoritet i trener pun znanja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia