Blic

Irving sa maskom delio lekcije Bruklinu

-

Košarkaši Bostona nastavili su da dele lekcije u NBA ligi pošto su slavili na gostovanju Bruklinu rezultatom 109:102 za 13. pobedu zaredom, a najbolji igrač u pobedi Seltiksa bio je plejmejker Kajri Irving, koji je nastupao sa zaštitnom maskom. On će narednih nedelja morati da nosi masku pošto ga je saigrač Eron Bejns slučajno udario laktom u lice, pa je nakon meča istakao da mu je zaštita veoma smetala, ali je ipak uspeo da postigne 25 poena.

- Tako je, kako je... Osećaj je kao da imam neke zamagljene naočare. Kada skinem masku, vidim sve, a kada je nosim, fokusiran sam samo na ono ispred sebe. Tada mi je periferni vid malo poremećen. Na to moram da se naviknem - rekao je Irving. “Kelti” su prvi na Istoku, a do 14. vezanog trijumfa pokušaće da dođu preko šampiona Golden Stejta.

Pored Seltiksa, pobedu je ostvarila i ekipa Toronta, koja je savladala u gostima Hjuston sa 129:113. Iako su “rakete” imale raspoložen­og Džejmsa Hardena sa 38 poena i 11 asistencij­a, kao i Klinta Kapelu sa 11 poena i isto toliko skokova, Reptorsi su predvođeni Demarom Derozanom sa 27 poena i Kajlom Laurijem sa 19 poena i 10 asistencij­a zabeležili trijumf.

U poslednjem meču noći između utorka i srede San Antonio je savladao Dalas sa 97:91, što je bila jubilarna i rekordna 500. pobeda Grega Popoviča u gostima jer je najbrže stigao do tog broja. Njemu je bilo potrebno 835 utakmica, čak 41 manje od Peta Rajlija, a za to se pobrinuo Lamarkus Oldridž sa 32 poena.

 ??  ?? postigao 25 poena za 13. pobedu bostona u nizu: kajri irving
postigao 25 poena za 13. pobedu bostona u nizu: kajri irving

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia