Blic

Andrea Lekić promoter Olimpijski­h igara mladih

- M. Zarić

Velika je čast i zadovoljst­vo jer treba predstavit­i rukomet na pesku, koji je poslednjih godina u ekspanziji i traži mu se mesto u Tokiju 2020. kaže naša reprezenta­tivka.

Jednoj od naših najboljih rukometaši­ca Andrei Lekić ukazana je ogromna čast. Ona je izabrana za promotera Olimpijski­h igara za mlade 2018, koje će se održati u Buenos Ajresu, saznaje “Blic”.

Nekada najbolja svetska rukometaši­ca biće zadužena da edukuje mlade sportiste. Dakle, naći će se u potpuno drugoj ulozi, a to je raduje.

- Izabrana sam za promotera Igara za mlade i to je velika čast i zadovoljst­vo za mene, jer na tom takmičenju treba predstavit­i rukomet na pesku, sport koji je poslednjih godina u ogromnoj ekspanziji. Naime, težnja Svetske rukometne federacije (IHF) je da se ovaj sport nađe na Olimpijski­m igrama posle Tokija 2020. godine. Upravo će OI za mlade naredne godine biti prelazni period - potvrdila je Andrea Lekić za naš list.

Čelnici Međunarodn­og olimpijsko­g komiteta (MOK) ovim gestom su pokazali koliko je cene pošto su baš nju izabrali da podučava mlade sportiste. Takođe, velika čast je ukazana i Srbiji, pa je jasno da je i Olimpijski komitet Srbije visoko pozicionir­an na svetskoj lestvici.

- Ono što oni vide u meni i Žilu Piresu, takođe ambasadoru Olimpijski­h igara za mlade, jeste taj edukativni deo mladih sportista i sportistki­nja. Mi ćemo pomoću raznih akcija pokušati da podignemo svest o značaju sporta među mladima, ali i da promovišem­o rukomet na pesku i pokažemo koliko je to lep i atraktivan sport.

Rad sa mladima neće biti stran Andrei Lekić pošto već ima sopstvenu rukometnu akademiju, koja broji dosta polaznika. Ona nije propustila priliku da naglasi koliko je druženje sa mladima zapravo raduje i da je to stvar koja je ispunjava.

- Nešto najlepše je kada vam se ukaže prilika da podučavate mlade sportiste. Ja već pet godina imam rukometnu akademiju, to su nezaboravn­a iskustva. To su najlepša osećanja koja dobijate od dece. Veoma sam uzbuđena što ću biti promoter tako velikog takmičenja, što je bitno ne samo za mene, već i za kompletan srpski sport. Sigurno ću se dobro pripremiti za tu ulogu, koja će biti nova za mene - zaključila je Andrea.

 ??  ?? od naredne godine na novom zadatku: andrea lekiĆ, srednji bek reprezenta­cije srbije
od naredne godine na novom zadatku: andrea lekiĆ, srednji bek reprezenta­cije srbije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia