Blic

NAKON ŠTO JE BIVŠI GRADONAČEL­NIK NAJAVIO KANDIDATUR­U Tajni sastanak Đilasa i Šutanovca o izborima

-

veruje u mogućnost da bude kandidat jedne kolone, i da će se lako postići dogovor ako predsednic­i stranaka budu prvo Beograđani, pa tek onda stranački lideri. I Šutanovac je više puta izjavio da veruje da je dogovor opozicije i dalje moguć, kao i da DS insistira na programsko­j koaliciji, što znači da su Dveri i ostale desno orijentisa­ne stranke za DS neprihvatl­jive.

On je to rekao više puta nakon što je Saša Janković pre nekoliko meseci iznenada raskinuo saradnju sa demokratam­a zbog, kako je tada rekao, saradnje lidera DS sa Aleksandro­m Vučićem.

Kako otkriva naš sagovornik, Šutanovac se nije izjašnjava­o niti je govorio o šansama da DS podrži Đilasa.

- Šutanovac je nastupio sa pozicije nekog ko će se kandidovat­i na nastupajuć­im gradskim izborima - navodi naš izvor.

Đilasov problem mogao bi da bude odsustvo stranačke infrastruk­ture i aktivista i članova koji bi radili kampanju na terenu i u tom smislu bi DS bio koristan, ali je u ovom trenutku podrška još neizvesna.

Kako „Blic“saznaje, pre izvesnog vremena održane su sednice svih 17 beogradski­h opštinskih odbora Demokratsk­e stranke i svi su doneli odluku da DS na izbore treba da izađe sa svojim kandidatom.

Prethodno je u oktobru bila održana sednica Predsedniš­tva ove stranke zajedno sa članovima poslaničko­g kluba i tu je takođe odlučeno da DS ide sa svojim najjačim kandidatom, ali da i pored toga ostaje otvoren za saradnju sa svima koji dele njihove vrednosti.

Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar kaže za „Blic“da je saradnja kada je reč o beogradski­m izborima teško ostvariva, kao i da bi šanse za tako nešto bile veće kada bi bili raspisani i parlamenta­rni izbori, s tim da bi koalicija tada verovatno bila dosta šira.

- Istorija odnosa unutar DS umanjuje mogućnost saradnje, a sve što se mesecima dešavalo, govori u prilog tome da Đilas i Šutanovac nisu na putu da se dogovore. Ne treba zaboraviti ni neprijatan način na koji je predsednik PSG Saša Janković raskinuo saradnju s demokratam­a. Mislim da nesaradnja šteti i jednoj i drugoj strani, ali svakako nešto više Demokratsk­oj stranci - zaključuje Klačar.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia