Blic

O budžetu amandmani

- POSLANICI SNS PODNELI SU MALTENE ISTI AMANDMAN ČAK 17 PUTA, SA VARIJACIJA­MA NA KRAJU

je u skupštini prethodnih dana kao „cirkus” jer, kako je objasnio, „ako ne bi glasali za svoje amandmane, ispali bi smešni, a ako bi glasali ‘za‘, to bi onda bilo protiv stava Vlade i budžet bi pao“.

Opozicija, kaže Živković, može da izabere dve stvari - da ostavi „klovnove da ostanu sami u cirkusu”, ili da nastavi da se bori u parlamentu dok za to postoje minimalni uslovi.

- Mislim da naša odluka treba da bude ovo drugo rekao je Živković.

Šef poslaničke grupe SRS Vojislav Šešelj ističe da se ovo nikada nije dogodilo u parlamentu, da se radi o ozbiljnom problemu, istakavši da SRS hitno traži da se izradi novi poslovnik o radu Skupštine.

- Prvo su podneli veliki broj amandmana, kako bi pojeli vreme za raspravu, a onda su sve amandmane povukli, odnosno od svih su odustali - naveo je on.

S druge strane, potpredsed­nica Vlade i funkcioner SNS Zorana Mihajlović smatra da su poslanici SNS imali pravo da predlože pa povuku više od 200 amandmana.

- Parlament je mesto na kome treba da se raspravlja o svim amandmanim­a i parlamenta­rna borba podrazumev­a da objasnite sve zbog čega predlažete neki amandman i ako hoćete na kraju da ga povučete, u zavisnosti od obrazlagan­ja. Mislim da je to pravo svakog, bez obzira na to da li je opozicija ili pozicija - rekla je Mihajlović­eva, i dodala da je i opozicija predložila veliki broj amandmana - oko 1.000.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia