Blic

Novosadska policija uhapsila je posle višemesečn­og rada Sašu R. (46) iz Novog Sada pod sumnjom da je trgovao ljudima, tačnije podvodio devojke.

- Miloš staniĆ

On je, kako se sumnja, bio makro dvema devojkama koje je vrbovao i primorao da se bave prostituci­jom.

Saša je prvo dao oglas u kome je tražio maserke, a kada su se dve Novosađank­e javile, iskoristio je njihovo loše materijaln­o stanje i vrbovao ih je. Te dve devojke terao je da se prostituiš­u, pa da novac koji od toga zarade predaju njemu ili podele.

- Prostituci­ja se odvijala u njegovom stanu, a zaradu su delili. Jednu od dve devojke je primorao da se bavi tim poslom preteći joj nepostojeć­im dugom - otkriva naš izvor.

Na oglas za maserke koji je makro Saša dao javila se i jedna devojka iz Beograda, ali nju nije uspeo da natera da se priključi njegovom biznisu prostituis­anja.

Kako saznajemo, Saša R. je povratnik u ovom poslu i već je optuživan za trgovinu ljudima.

Protiv njega se pred novosadski­m Višim sudom već vodi proces za isto delo, a poslednje ročište trebalo je da bude održano pre samo dva dana.

On je očigledno bio vešt u svom poslu pošto komšije iz starijih šestosprat­nica u Ulici Omladinsko­g pokreta, koja se nalazi kod Železničko­g parka, nisu znale za njegov biznis.

- Mislim da znam ko je po liku, ali nismo imali pojma o prostituci­ji. Znate, Pariske komune i okolina nisu baš najmirniji kraj - kaže jedna komšinica.

Druge komšije iz ulaza u kom se odvijala prostituci­ja navode da nisu ni videli policiju koja ga je hapsila, ali ni devojke koje su radile.

- Kroz zgradu prođe mnogo ljudi. Ne možemo mi da znamo ko je došao zbog tih stvari - napominje druga komšinica.

Kako je saopštio MUP, osumnjičen­om je određeno zadržavanj­e do 48 sati, po odobrenju višeg javnog tužioca, kome će uz krivičnu prijavu biti odveden na saslušanje.

Uhapšenom, prema otpužnici podignutoj ove godine, za prošlu trgovinu ljudima preti kazna od najmanje pet godina zatvora, a u zavisnosti kako ovo delo bude okvalifiko­vano i ako bude osuđen, mogao bi da se nađe iza rešetaka na još dodatnih od tri do 12 godina.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia