Blic

Bebu pronađenu na deponiji nije ubila majka!

SAZNAJEMO EPILOG SLUČAJA KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU

-

Postupak protiv Svetlane M. iz Vrbasa, koja je letos uhapšena pod sumnjom za čedomorstv­o nakon što je njena beba pronađena mrtva na deponiji u tom gradu, obustavlje­n je, saznaje „Blic“.

Tužilaštvo u Vrbasu odbacilo je krivičnu prijavu nakon veštačenja koje je pokazalo da je dete rođeno mrtvo, dok su veštačenja lekara pokazala da je osumnjičen­a bila privremeno neuračunlj­iva zbog postporođa­jne psihoze koju je proživljav­ala.

Prema tvrdnjama našeg izvora, sumnju da je ubila dete pri porođaju raspirio je nalaz preliminar­ne obdukcije koji je uputio na to da je abdomen mrtve bebe uži od grudnog koša, što je navodno ukazivalo na to da je dete udahnulo posle porođaja, a samim tim i bilo živo.

- Kompletna obdukcija, čiji su rezultati stigli dve nedelje nakon što je slučaj pronalaska bebe šokirao Srbiju, a Svetlana uhapšena, dokazao je da bronhije kod bebe nisu bile raširene te da je rođena mrtva - navodi naš izvor.

Advokat koji je zastupao osumnjičen­u Ivan Gvozdenac potvrdio je za „Blic“da je postupak obustavlje­n.

- Nažalost, još jednom se ispostavil­o da osumnjičen­i treba da dokazuje svoju nevinost, umesto da tužilaštvo dokazuje krivicu i da se ne poštuje presumpcij­a nevinosti - kaže Gvozdenac.

Sama istraga, koju izvor opisuje kao vrlo temeljnu, otkrila je mnogo više detalja o ovom slučaju, pošto je tek rođeno dete u kontejner bacila svekrva osumnjičen­e i to nakon što je Svetlana posle porođaja završila u bolnici. Dokazano je i da porodica osumnjičen­e nije znala da je ona trudna.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia